Tuna je najpoželjnija namirnica na tanjuru, a u kombinaciji s basmati rižom čini zdrav i ukusan obrok kojem nitko neće odoljeti. Pogledajte kako je to dvoje spojio naš poznati kuhar u nastavku
Vidi originalni članak
Osim što je nutritivno izuzetno bogata, tuna je i zahvalna namirnica koju je moguće pripremiti u različitim kombinacijama, a svaki put dobijete isto - neodoljiv i zdrav obrok!
Što je ovog puta smislio naš poznati kuhar Ivan Pažanin pogledajte u videu.
Što je sve potrebno i kako izgleda proces pripreme zelene basmati riže pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 1 češanj češnjaka
- malo svježeg ružmarina
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 Eva tuna fileti u maslinovom ulju (2×115 g)
- svježi korijander
Za grill povrće:
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 grančica ružmarina
- 100 g mini gljiva
Za rižu:
- 150 g basmati riže
- Sol
- 100 g mladog špinata
- 20 g maslaca
- 3 žlica maslinova ulja
- crni papar
Priprema:
- Tikvice narežite na ploške, a papriku na manje komade.
- Na zagrijanoj i nauljenoj grill tavi popecite povrće. Uz njega stavite grančicu ružmarina da zamiriše.
- U mužar stavite narezani češnjak, ružmarin i maslinovo ulje, pa dobro izmiješajte.
- Pečeno povrće stavite u posudu i prelijte aromatičnim uljem. Na istoj tavi kratko popecite mini gljive.
- Rižu skuhajte rižu u posoljenoj vodi i ocijedite.
- Blanširanom špinatu dodajte maslac, žlicu maslinova ulja, sol i mljeveni papar te ga pomoću štapnog miksera usitnite u pire.
- U tavu stavite 2 žlice maslinovog ulja i rižu. Kad se zagrije dodajte pire od špinata i promiješajte.
- U gotovu rižu umiješajte dio tune.
- Popečeno povrće malo narežite i stavite na tanjur za posluživanje. Na njega stavite zelenu rižu i po njoj rasporedite komade tune i gljive.
- Sve lagano nakapajte maslinovim uljem i pospite grubo mljevenim crnim paprom. Jelo ukrasite listićima korijandera i poslužite.