Zasitili ste se dosadnih sendviča sa šunkom i sirom? Vrijeme je da probate nešto novo. Sendvič s tunom pravo je rješenje za one koji žele malo drugačiji i zdraviji sendvič. Recept donosi jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara
Vidi originalni članak
U nedostatku vremena često posežemo za brzim i jednostavnim obrokom kao što je sendvič. No ako ste mislili da oni spadaju u nezdrave obroke, varate se. Ivan Pažanin pokazat će vam kako pripremiti zdrav i ukusan sendvič s tunom. Pogledajte video u nastavku.
Što je sve potrebni i kako izgleda priprema ovog savršenog sendviča pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 4 ploške integralnog kruha
- 2 limenke Eva tuna komada u maslinovom ulju (160 g)
- ½ zelene paprike
- sitna miješana zelena salata
Šalša:
- 6 sušenih rajčica (iz uljne otopine)
- 1 mladi luk
- 100 g cherry rajčica
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- malo bijelog vina
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- sol
- crni papar
- nekoliko listića svježeg bosiljka
Priprema:
- Narežite mladi luk, sušene i cherry rajčice.
- Na zagrijano ulje stavite mladi luk, kratko popecite, ulijte malo vina, dodajte sušene rajčice, nasjeckani češnjak i peršin. Kratko popecite, dodajte rajčicu, posolite, popaprite i uz podlijevanje vinom pirjajte da dobijete šalšu.
- Šalšu maknite s vatre, pospite natrganim listićima bosiljka i pustite da se hladi.
- Popecite ploške kruha na nauljenoj grill tavi.
- Na plošku kruha stavite pripremljenu šalšu i preko nje rasporedite tunu. Po njoj stavite papriku, salatu, pospite grubo mljevenim paprom, posolite i nakapajte maslinovim uljem.
- Poklopite sendvič ploškom kruha, dijagonalno prerežite i poslužite s preostalom šalšom.
I savjet za kraj, prije nego što tostirate kruh, premažite nauljenu grill tavu češnjakom. Dobar tek!