Središnji dio i ove roštiljade bilo je natjecanje pet timova koji su čitav dan proveli u borbi za titulu najboljeg. To je pošlo za rukom ekipi simpatičnog naziva Veseli ćevap. Dečki iz Veselog ćevapa rekli su nam kako iza njih stoje tone ispečenog mesa te brojne utakmice u nogama i kako je ova pobjeda samo očekivani nastavak njihovih brojnih gastro uspjeha.
Također, pohvalili su nam se kako su članovi udruge Majstora kotlića te kako uistinu uživaju u pripremanju mesnih specijaliteta svih vrsta. Tvrde da se tajna njihove pobjede krije u pikantnim začinima te dobrom omjeru pečenja na žaru i složnog timskog rada. Uvjerljivo su pobijedili s čak 28 bodova više od drugoplasirane ekipe. Da se kojim slučajem ove subote dijelila nagrada za najoriginalniju ekipu pobjedu bi svakako odnio tim Bujtar grilla.
Ponijeli su sa sobom simpatičnu 'napravu' za ispijanje vina popularnu 'letvu'. Radi se o komadu drveta na kojem su pričvršćene dvije čaše za vino. Objasnili su da se radi o varijanti team buildinga: 'Kad je neki član Bujtar grilla u bilo kakvoj vrsti krize, na primjer identiteta, mesa, začina ili bilo čega, on samo kaže 'letva'. Tu se očituje taj timski duh jer mu se odmah pridruži drugi član tima. Dalje slika govori više od tisuću riječi!'. Ekipa je pokazala da su u ispijanju vrlo sinkronizirani i skladni.
Narodni roštilj i ove godine nije zaobišao ni tamburaški sastav Prva liga. Davor Dretar Drele vješto je dirigirao osmosatnim programom na tvrđi pa su i ove subote posjetitelji sudjelovali u potezanju užeta, nošenju tacni i sličnim zabavnim igrama. Sve skupa nebi bilo jednako zabavno da se delicije s roštilja nisu zalijevale hladnim Karlovačkim pivom, a za dobru dozu pravih začina pobrinuo se kao i do sada Kotanyi.
Za razbibrigu i zanimljivo štivo tu su 24sata, a za razbuđivanje nakon obilnog obroka Anamarija kava. Najbolja domaća glazba s Narodnog radija zajedno sa tamburaškim sastavom Slavonski san održavala je atmosferu na vrhuncu. Ovaj uhodani tim Narodnog roštilja uz Pik Vrbovec sljedeće subote siže u Zadar gdje će se održati posljednji ovogodišnji Narodni roštilj uz Pik.