To je to što me zanima!

Mačka protiv pit bulla: Ovakvi vlasnici ne zaslužuju imati psa

Ako nas pitate ovakvi vlasnici ne zaslužuju imati psa, pogotovo ne pit bulla. Zašto? Očito je da psa nema pod kontrolom čime ugrožava psa, mačku, ali i ljude oko sebe
Vidi originalni članak

Pišući pravu istinu o pit bullovima napisali smo da svaki pas, čak ako ima sve predispozicije da postane agresivan ranom socijalizacijom i cjeloživotnim odgojem može postati savršen pas koji će se odlično slagati s  psima, drugim ljubimcima, djecom, odraslima. 

Jednako tako svaki pas, bez obzira na pasminske predispozicije lošim odgojem, zlostavljanjem i zanemarivanjem može postati agresivan i opasan za sve oko sebe.

Pas kojeg možete vidjeti u videu ne čini nam se posebno agresivnim, već slijedi nagone. Mačka se instinktivno brani.

Ono što smatramo neodgovornim primijetit ćete ako pogledate video.

Vlasnica psa uopće ne kontrolira čime ugrožava mačku, sudionike prometa, ali i vlastitog psa kojem osim da bude ozlijeđen od mačke koja se brani prijete automobili koji ga mogu udariti.

Umjesto da obuzda svog psa ona šutira mačku koja postaje još agresivnija.

Daleko od toga da su ulične mačke 'svetice', ali minimalno što bi svaki vlasnik trebao naučiti jest kako kontrolirati psa. Ne samo jer on može nekog napasti, već jer pas može (i često završava) pod kotačima automobila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • KatarinaJozić_2 18.03.2015.

    totalno neodgovorno ponašanje..očito dotična nikad nije čula za povodac..pustit psa među toliko auta bez povodca,mislim stvarno..a njezino ponašanje prema mački mi je još gore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare