Manje od 24 sata dijele nas od revije vrhunskih okusa za pse i njihove vlasnike koja će se u subotu od 11 do 13 sati u organizaciji portala ljubimci.24sata.hr i PRO PLAN Duo Délicea održati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.
Kroz show vodi će vas Barbara Kolar, dog friendly radijska voditeljica.
Vrhunska hrana za pse
Pse posjetitelja koji dođu sa psima očekuju pokloni, 700 gramska pakiranja PRO PLAN Duo Délice hrane za pse. Kako bi vašem ljubimcu omogućio istinsko uživanje u hrani stvorio ju je tim stručnjaka veterinara i nutricionista iz Nestlé Purine.
PRO PLAN Duo Délice napravljen je s posebnom kombinacijom hrskavih granula i mekanih komadića koje psi jednostavno obožavaju.
Zbog jedinstvene, dvostruke teksture i pravog mesa psi obožavaju ovu inovativnu kombinaciju. Od sada možete biti sigurni da Vašem psu pružate sve što mu je potrebno, znajući da pri tome on uživa u izuzetnom okusu novog PRO PLAN Duo Délice-a.
Vaš pas će imati osjećaj da ga želite razmaziti jedinim od 3 neodoljiva okusa – govedina, piletina ili losos, a Vi pri tome nećete imati sumnje da mu dajete vrhunsku hranu.
Vrhunska hrana za posjetitelje
Na terasi SuperCaffea koji se nalazi u Preobraženskoj ulici ( Cvjetni trg) posjetitelje koji dođu sa psima očekuje besplatna kava i najbolji fingerfood u Zagrebu.
S vrhunskim okusima japanske, talijanske, francuske i naravno zagrebačke kuhinje, svojim specijalitetima upoznati će vas vrhunski chefovi kuhinja iz restorana Red Dot, Pod mirnim krovom, Tratorije Al Pittor i bistroa Chez Bardot.
Red Dot
Ponuda restorana Red Dot koji se nalazi u sklopu Tvornice kulture u Zagrebu posebna je po tome što se svi umaci, marinade i dresinzi koje koristimo, kuhaju i pripremaju po originalnim receptima japanskih kuhara odnosno nisu tvornički.
U kvalitetu njegovih specijaliteta uvjerili su se mnogi poznati glazbenici koji su nastupili u Tvornici. Shonen Knife, Steve Vai, Joe Satriani, Macy Gray, Jim Jones Revue, Lenningrad Cowboys, Slayer, TBF, Gibonni, Massimo, Neno Belan i mnogi drugi.
Dođete li na Cvjetni trg moći ćete probati edamame (mahune mlade soje kao jap. predjelo) te tri vrste sushija (nigiri, maki/hosomaki, uramaki/rolls) sa povrćem, ribom koja je termički obrađena i svježom ribom sa dodacima raznih umaka.
Pripremat će je chef Robert Horvat koji je specijalizaciju za japansku kuhinju završio u Berlinu, kod gospodina Koki Umesaka vrhunskog stručnjaka za japansku kuhinju koji priprema hranu za japanskog ambasadora u Berlinu.
Pod mirnim krovom
Pravi zagrebački restoran 'Pod mirnim krovom' poznat po svojim janjećim specijalitetima, više od 60 godina njeguje tradiciju hrvatske kuhinje.
Ponuda restorana sve se više prilagođava svjetskim trendovima ne odstupajući pritom od kvalitete domaće kuhinje. Kuharski tim sastoji se od tradicionalnih i modernih kuhara koji sinergijom svojih vještina kreiraju nove gastronomske užitke.
Tradicionalna jela servirana na moderan način imati ćete priliku kušati čitatelji ljubimci.24sata ove subote na Cvjetnom trgu.
Bistro Chez Bardot
Riječ bistro u francuskom jeziku označava 'manji, simpatičan, jednostavan restoran'. Upravo su s tom idejom supružnici Catherine i Guillaume Bardot otvorili svoj 'Bistro Bardot' u Zagrebu, kao mjesto ugodne atmosfere u kojem će publika moći otkriti neka osnovna jela francuske kuhinje.
U klasike bistroa Bardot valja ubrojiti magret de canard (pačji file), steak tartare (tartar biftek), soupe à l'oignon (juha od luka), Quiche lorraine , domaće paštete i namaze (pâté, rillettes), poulet à la moutarde (piletina sa senfom iz Dijona),couscous, mousse au chocolat, te neizostavnu selekciju francuskih sireva i vina.
Francuska kuhinja, unatoč svom ugledu kojeg uživa, može i dalje djelovati odveć kompliciranom i sofisticiranom. Stoga je cilj bistroa Bardot upravo približiti domaćoj publici tipične okuse francuske gastronomije u jednom opuštenom ambijentu.
Formula Bardotovih najkraće se može objasniti kao spoj francuskog kulinarskog umijeća s hrvatskim, svježim i sezonskim namirnicama s kontroliranim podrijetlom.
Guillaume Bardot, vlasnik bistroa Chez Bardot predstavit će nekoliko biranih zalogaja-kanapea:
Blini s dimljenim lososom, kremom od kopra i kavijarom od morskog okunjom
Mousse od cikle
Pačji file sa smokvama
Mousse au chocolat et à l'orange
Mini pite od limuna s meringom (tartelettes au citron meringuées).
Tratoria Al Pittor
Al Pittor predstavlja talijansko-mediteransku kuhinju obogaćenu svježim sezonskim namirnicama.
Na jelovniku osim poznatih talijanskih jela nude i osobnom maštovitošću kreirana moderna talijanska jela.
Posjetitelji na Cvjetnom trgu mogu očekivati istovremeno bogati okus mediterana i hrskavost domaće foccacie ,a u našem restoranu u tonu jeseni pripremili smo i "Dane gljiva".
Osoba koja predstavlja restoran je Nataša Petković,chef kuhinje u Al Pittor-u.