Metodu izrade podijelila je na TikToku i oduševila pratitelje. Za izradu vam treba slatko vrhnje sa 48 posto mliječne masti i posuda u kojoj ćete ga dobro protresti.
POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između margarina i maslaca
- Uzmite vrhnje i ubacite ga u shaker, staklenku ili plastičnu bocu. Važno je jedino da ima dovoljno široko grlo - započinje upute o izradi žena koja na TikToku objavljuje pod nadimkom @sassbakes.
Kada ste vrhnje stavili u posudu, zatvorite je i dobro protresite sve dok se sadržaj ne zgusne do zadovoljavajuće teksture, prenosi The Sun.
@sassbakes Watch a really chaotic video of me making butter! #tiktokbaking #butter #howto #recipe #caketok #bakingtok #foodtok #PrimarkSummerUp #cooking #moneysaving ♬ Pope Is a Rockstar - SALES
- Možda imate dojam da će vam otpasti ruke i mislite da maslac ne može postati gušći, ali varate se. Nastavite ga tresti i zgusnut će se i usiriti, a pritom će postati sočniji - otkriva žena.
Objasnila je da kad u posudi čujete zvuk tekućine kada je tresete, maslac je gotov. Tekućina koja je preostala u boci je mlaćenica, tako da je nemojte bacati jer je odlična za izradu palačinki i slastica.
Istisnite rukom višak tekućine iz maslaca pretvarajući ga u grudu, a potom pod običnom vodom iz slavine isperite grudu sve dok voda ne bude čista. Maslacu možete dodati i malo soli.
Pratitelji su se oduševili trikom.
- Hvala ti! Obožavam kuhati, no maslac je postao preskup - napisala je pratiteljica.
- Što vam više vode ostane u maslacu, brže će se pokvariti - upozorava druga pratiteljica, dok treća savjetuje da umjesto boce koristi blender.