Kuhanjem hrane odgovorni proteini se ne uništavaju, što znači da u jednakoj mjeri i kuhana i sirova hrana mogu uzrokovati alergijsku reakciju.
POGLEDAJTE VIDEO:
Namirnice koje uzrokuju 90% reakcija
Ako ste alergični na kravlje mlijeko, postoji mogućnost da ste alergični i na govedinu, a ta mogućnost raste u odnosu na kozje mlijeko. Naime, ako imate alergiju na kravlje mlijeko, postoji mogućnost da ste alergični i na kozje i to čak 92 posto. Alergija na losos nosi rizik od 50 posto da ste alergični i na list i sabljarku, a ako ste alergični na škampe, rizik je 75 posto da ne biste smjeli jesti rakove i jastoge.
POGLEDAJTE VIDEO:
Ove sitne namirnice mogu uzrokovati mnogo problema
Nutritivne alergije
najčešće se javljaju kod djece, ali ni odrasli ih nisu pošteđeni
. Alergija na ljuskare, ribu, kikiriki i orahe najčešći su uzročnici alergija kod odraslih. Ukoliko imate neku od alergija, morat vrlo pažljivo
čitati deklaracije na proizvodima
i
pitati
susjedu ima li oraha u kolačima.