Mnogima je ovaj kolač bio glavna poslastica dok su bili mali. Naši stari uživali su u njemu jer je bio jeftin i jednostavan za napraviti, a recept se prenosio s koljena na koljeno
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 350 g kukuruznog brašna
- 1 i 1/2 dl ulja
- 3 jaja
- 1/4 žličice soli
- 200 g šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 4 dl mlijeka
- šalica višnji iz kompota
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mlijeko, ulje, šećer, sol i kukuruzno brašno. Stavite na laganu vatru i miješajte dok se ne zgusne. Prebacite u drugu posudu i ostavite neka se hladi. U mlaku smjesu postepeno dodajte jaja i prašak za pecivo.
Kalup obložite papirom za pečenje, izlijte malo smjese, posložite po njoj ocijeđene višnje i ravnomjerno rasporedite preostalu smjesu. Pecite zlevanku na 180°C, oko 40 minuta.