To je to što me zanima!

Zlevanka s višnjama: Kolač u kojem su uživale i naše bake

Mnogima je ovaj kolač bio glavna poslastica dok su bili mali. Naši stari uživali su u njemu jer je bio jeftin i jednostavan za napraviti, a recept se prenosio s koljena na koljeno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g kukuruznog brašna
  • 1 i 1/2 dl ulja
  • 3 jaja
  • 1/4 žličice soli
  • 200 g šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 4 dl mlijeka
  • šalica višnji iz kompota

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mlijeko, ulje, šećer, sol i kukuruzno brašno. Stavite na laganu  vatru i miješajte dok se ne zgusne. Prebacite u drugu posudu i ostavite neka se hladi. U mlaku smjesu postepeno dodajte jaja i prašak za pecivo.

Kalup obložite papirom za pečenje, izlijte malo smjese, posložite po njoj ocijeđene višnje i ravnomjerno rasporedite preostalu smjesu. Pecite zlevanku na 180°C, oko 40 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Filomena 23.11.2016.

    zanimljiv, samo da je sočniji... meni štrudla sa višnjama fenomenalna ,,,,

  • BlackWing 21.11.2016.

    Može može.. Samo što neznam radit kolače :))

  • Wrazica. 21.11.2016.

    Kolac mi izgleda nekako suh :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare