Sastojci:
Tijesto:
- 300 g brašna,
- 50 g maslaca,
- jaje,
- 25 g šećera,
- 2 žlice mlijeka,
- prstohvat soli,
- Nadjev: 4 japanske jabuke (kaki), po 50 g grožđica, marmelade od jabuka i oraha, 2 žlice krušnih mrvica, cimet u prahu, naribana korica naranče, žlica šećera, malo brendija, 60 g maslaca
Priprema:
Korak 1: Od brašna, soli, šećera, jaja i omekšalog maslaca zamijesite tijesto. Možete dodati malo mlijeka. Mijesite dok tijesto ne postane elastično i glatko, pokrijte ga i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.
Korak 2: Grožđice namočite u liker. Plodove prerežite na pola i žlicom izvadite meso, te ga usitnite vilicom. Umiješajte marmeladu, grožđice s likerom, sjeckane orahe, cimet i šećer. Tijesto razvaljajte na stolnjaku posutim brašnom što je moguće tanje, pa premažite otopljenim maslacem. Razdijelite po njemu nadjev, ostavite 3 cm širok prazan rub, ponovno ga premažite maslacem, a japanske jabuke pospite mrvicama koje ste ugrijali s preostalim maslacem i naribanom koricom naranče.
Korak 3: Savijte tijesto u savijaču, pritisnite ga na oba kraja i prema unutra kako nadjev ne bi iscurio. Premažite je maslacem, i stavite u namašćen lim. Pecite oko 45 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.