To je to što me zanima!

Zimska savijača od japanske jabuke, grožđica, cimeta, oraha

Odvažite se i iskušajte još jedno tropsko voće - kaki jer ima predivan okus koji će se odlično spojiti s orasima, cimetom i grožđicama u mekanoj zimskoj savijači
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 300 g brašna,
  • 50 g maslaca,
  • jaje,
  • 25 g šećera,
  • 2 žlice mlijeka,
  • prstohvat soli,
  • Nadjev: 4 japanske jabuke (kaki), po 50 g grožđica, marmelade od jabuka i oraha, 2 žlice krušnih mrvica, cimet u prahu, naribana korica naranče, žlica šećera, malo brendija, 60 g maslaca

Priprema: 

Korak 1: Od brašna, soli, šećera, jaja i omekšalog maslaca zamijesite tijesto. Možete dodati malo mlijeka. Mijesite dok tijesto ne postane elastično i glatko, pokrijte ga i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.

Korak 2: Grožđice namočite u liker. Plodove prerežite na pola i žlicom izvadite meso, te ga usitnite vilicom. Umiješajte marmeladu, grožđice s likerom, sjeckane orahe, cimet i šećer. Tijesto razvaljajte na stolnjaku posutim brašnom što je moguće tanje, pa premažite otopljenim maslacem. Razdijelite po njemu nadjev, ostavite 3 cm širok prazan rub, ponovno ga premažite maslacem, a japanske jabuke pospite mrvicama koje ste ugrijali s preostalim maslacem i naribanom koricom naranče.

Korak 3: Savijte tijesto u savijaču, pritisnite ga na oba kraja i prema unutra kako nadjev ne bi iscurio. Premažite je maslacem, i stavite u namašćen lim. Pecite oko 45 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Filomena 19.01.2017.

    takvu štrudlu znam napravit sa hrvatskim jabukama i fina je za prste polizati...

  • mily 19.01.2017.

    kaki u savijaču? Neee

  • kliko 19.01.2017.

    ORASA?????????????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare