To je to što me zanima!

Zelena juha ukusna je i zdrava - isprobajte recept i oduševite se

Ova juha iznenadit će vas i oduševiti punoćom okusa. Najbolje ju je poslužito pokapanu s malo soka od limuna i/ili limete te posutu s nekoliko listića peršina
Vidi originalni članak

Priprema:

U loncu zagrijavajte pileći temeljac do vrenja. Dodajte špinat. Pustite da se kuha dok špinat ne omekša. Potom špinat i malo temeljca usitnite u blenderu. U temeljac u loncu ubacite rižu i pustite da kuha 15-ak minuta, odnosno prema vremenu navedenom na pakiranju. U isto vrijeme u izblendani špinat dodajte češnjak, đumbir, peršin, mladi češnjak, jalapeno papričice te malo vode i soli pa ponovno sve blendajte otprilike minutu. Kušajte i dodajte papar te još soli ako je potrebno. Pomiješajte izblendanu smjesu i rižu kuhanu u temeljcu te dodajte usitnjenu piletinu. Poslužite pokapano s malo soka od limuna i/ili limete te posuto s nekoliko listića peršina.

RECEPT DANA Naan - indijski kruh iz tave lako se priprema, a okus je odličan

Sastojci:

1 l pilećeg temeljca, 250 g kuhane riže, 250 g usitnjene kuhane, grilane ili pečene piletine, 300 g špinata, 4 češnja češnjaka, komadić svježeg đumbira, naribani mladi češnjak, 2 jalapeno papričice (opcionalno), listići peršina (za ukras), sok jednog limuna, sol, papar, maslinovo ulje

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 16.02.2024.

    obozavam ovakve juhe

Komentiraj...
Vidi sve komentare