Priprema:
U loncu zagrijavajte pileći temeljac do vrenja. Dodajte špinat. Pustite da se kuha dok špinat ne omekša. Potom špinat i malo temeljca usitnite u blenderu. U temeljac u loncu ubacite rižu i pustite da kuha 15-ak minuta, odnosno prema vremenu navedenom na pakiranju. U isto vrijeme u izblendani špinat dodajte češnjak, đumbir, peršin, mladi češnjak, jalapeno papričice te malo vode i soli pa ponovno sve blendajte otprilike minutu. Kušajte i dodajte papar te još soli ako je potrebno. Pomiješajte izblendanu smjesu i rižu kuhanu u temeljcu te dodajte usitnjenu piletinu. Poslužite pokapano s malo soka od limuna i/ili limete te posuto s nekoliko listića peršina.
Sastojci:
1 l pilećeg temeljca, 250 g kuhane riže, 250 g usitnjene kuhane, grilane ili pečene piletine, 300 g špinata, 4 češnja češnjaka, komadić svježeg đumbira, naribani mladi češnjak, 2 jalapeno papričice (opcionalno), listići peršina (za ukras), sok jednog limuna, sol, papar, maslinovo ulje
POGLEDAJTE VIDEO:
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta