To je to što me zanima!

Zdravo i ukusno jelo: Šparoge s umakom od medvjeđeg luka

Sezona je šparoga, a mi vam donosimo recept za ukusno jelo s ovom supernamirnicom koja ima mnogo zdravstvenih blagodati. Pripremite ju s umakom od medvjeđeg luka i oduševite se okusom
Vidi originalni članak

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta. Zatim ga ocijedite i ostavite da se ohladi. Šparoge operite, ogulite, odrežite im vrhove te nekoliko komada povežite zajedno. Vodu ugrijte u širokom loncu pa dodajte po prstohvat soli i šećera te maslac. Šparoge stavite u kipuću vodu i kuhajte 10-ak minuta. Medvjeđi luk očistite, operite i protresite. Uklonite mu peteljke, a listove nasjeckajte. Maslac miješajte u posudi dok ne postane pjenast. Umiješajte žumanjke i brašno te ugrijte na laganoj vatri. Uz miješanje lagano ulijte tekućinu od šparoga i umiješajte medvjeđi luk. Miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Šparoge izvadite i poslužite ih s krumpirom i umakom od medvjeđeg luka. Možete ukrasiti još kojim listićem medvjeđeg luka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

za krumpir i šparoge: 800 g mladoga krumpira, 2 kg bijelih šparoga, 1 žličica maslaca, sol i šećer

za umak od medvjeđeg luka: 90 g medvjeđeg luka, 200 g maslaca, 3 žumanjka, 1 žlica brašna, 125 ml vode od kuhanja šparoga

SUPER RECEPT Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 16.03.2024.

    Obozavam sparoge

  • 16.03.2024.

    Danas je rižoto od šparoga

Komentiraj...
Vidi sve komentare