Priprema:
Krumpir ogulite, operite i kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta. Zatim ga ocijedite i ostavite da se ohladi. Šparoge operite, ogulite, odrežite im vrhove te nekoliko komada povežite zajedno. Vodu ugrijte u širokom loncu pa dodajte po prstohvat soli i šećera te maslac. Šparoge stavite u kipuću vodu i kuhajte 10-ak minuta. Medvjeđi luk očistite, operite i protresite. Uklonite mu peteljke, a listove nasjeckajte. Maslac miješajte u posudi dok ne postane pjenast. Umiješajte žumanjke i brašno te ugrijte na laganoj vatri. Uz miješanje lagano ulijte tekućinu od šparoga i umiješajte medvjeđi luk. Miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Šparoge izvadite i poslužite ih s krumpirom i umakom od medvjeđeg luka. Možete ukrasiti još kojim listićem medvjeđeg luka.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
za krumpir i šparoge: 800 g mladoga krumpira, 2 kg bijelih šparoga, 1 žličica maslaca, sol i šećer
za umak od medvjeđeg luka: 90 g medvjeđeg luka, 200 g maslaca, 3 žumanjka, 1 žlica brašna, 125 ml vode od kuhanja šparoga
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta