Ovaj recept pogodan je i za vegane jer u sebi ne sadrži ni jedan sastojak životinjskog podrijetla. Osim toga, ovakav namaz je daleko bolje jesti od kupovnih, prepunih šećera i raznih dodataka
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 šalice lješnjaka (po mogućnosti organskih)
- 1/3 šalice meda ili javorova sirupa
- 1/4 šalice kakao praha (kvalitetnog)
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/8 žličice himalajske soli
Priprema:
Na protvan stavite papir za pečenje pa na to lješnjake i pecite ih 12 do 15 minuta na 190 stupnjeva. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Potom ih još tople stavite u posudu sa poklopcem i dobro protresite kako bi se kora odvojila.
Tako očišćenje lješnjake stavite u blender i miksajte polako dodajući kokosovo ulje, dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte sve ostale sastojke i miksajte dokse sve ne poveže. Stavite u staklenku i čuvajte u hladnjaku - može stajati nekoliko tjedana, prenosi Atma.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: