Pečene punjene jabuke puno su bolji, ali i zdraviji izbor od mnogih drugih slastica. Priprema vam neće oduzeti puno vremena. Kada budu gotove prelijte ih javorovim sirupom ili medom
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 4 jabuke
- 40 g badema, lješnjaka, grožđica i zobenih pahuljica
- 1/2 šalice kuhanog amaranta
- 1/2 žličice cimeta u prahu
- 4 dl vode
- 5 sušenih marelica
- javorov sirup ili med
POGLEDAJTE VIDEO:
Postupak:
Jabuke ogulite, izdubite unutrašnjost i prokuhajte pet minuta u zavreloj vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Izvadite jabuke šupljikavom žlicom i ostavite neka se hlade.
U vodu u kojoj su se kuhale prokuhajte dvije minute marelice i grožđice. Orašide popecite na suhoj tavi, pa ih sitno nasjeckajte. Pomiješajte sve s kuhanim amarantom, dodajte zobene pahuljice, sjeckane i ocijeđene marelice, grožđice i cimet.
Neka smjesa odstoji 15 minuta. Jabuke nadjenite pripremljenom mješavinom i pecite na 180°C, oko 15 minuta. Pečene jabuke prelijte javorovim sirupom ili medom.