Palačinke asociraju na kaloričan desert, ali samo malom promjenom sastojaka one mogu postati odličan izvor vlakana, što je savršen odabir za početak dana
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g mljevenih sjemenki lana
- 2 zrele banane
- ½ praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Borovnice, maline, kupine (po želji)
Priprema:
Dva cijela jaja pomiješajte s mljevenim sjemenkama lana. Vilicom zgnječite banane, dodajte u smjesu pa promiješajte i dodajte prašak za pecivo. Prema želji u smjesu za palačinke možete dodati bobičasto voće i šećer.
Zagrijte tavu s malo ulja, dodajte po jednu žlicu smjese i pecite sa svake strane oko 30 sekundi, dok palačinke da ne postanu zlatno smeđe.
Palačinke poslužite tople uz svježe voće ili domaću marmeladu.
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.