Sastojci:
- 180 g tamne čokolade (s većim udjelom kakaa)
- 230 g nezaslađenog umaka od jabuke ili prirodnog soka od jabuke
- 180 g zobenih pahuljica
Priprema:
Natrgajte čokoladu na manje komade, stavite u posudu pogodnu za mikrovalnu pećnicu, ulijte umak ili sok od jabuke i zagrijavajte dok se čokolada posve ne otopi.
Potom u to umiješajte zobene pahuljice i prebacite smjesu u protvan dimenzija, otprilike, 20 x 20 centimetara.
POGLEDAJTE VIDEO:
Smjesa će biti kao vrlo mekano tijesto, pomalo vodenasta, ali ne brinite, mora biti takva jer će zobene pahuljice kasnije upiti tekućinu.
Ukoliko vam se učini da je smjesa pregusta, umiješajte u nju još malo umaka ili soka od jabuke, a ako vam se čini baš pretjerano rijetkom, dodajte još malo zobenih pahuljica.
Na kraju zagladite površinu i stavite desert u hladnjak na nekih sat, do dva, da se stisne. Prije posluživanja ga izrežite vrlo oštrim nožem.
Napomene:
Želite li nutritivno bogatiji zalogaj, tad u smjesu dodajte sjeckanih oraha, lješnjaka ili badema, pokoju grožđicu ili komadiće sušenih marelica, sušene jagode, maline...
Umjesto soka od jabuka možete koristiti neki drugi - odlično ide prirodni sok od naranči jer se okusi crne čokolade i naranče odlično slažu.
Želite li da okus posebno dođe do izražaja tad u smjesu dodajte malo soli. Naime, poznato je da sol pojačava okus čokolade i slastičari se često koriste ovim trikom.
Ovaj desert prije rezanja možete preliti glazurom od čokolade pa po njoj, prije nego se stisne, posuti razmrvljene sušene jagode ili komadiće lješnjaka - izgledat će fantastično.
POGLEDAJTE VIDEO: JELENA PERČIN O EMOTIVNOM NASTUPU