To je to što me zanima!

Zdrav i ukusan zalogaj: Ljetna pizza s podlogom od tikvica

Ako ste za malo zdraviju varijantu pizze, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept s tikvicama koji je divno sočan i lagan. Ostale sastojke možete prilagoditi sami
Vidi originalni članak

Sastojci:

300 g naribanih tikvica, dva velika jaja, 30 g brašna, jedna i pol žličica soli, 25 g svježe naribanog parmezana, 55 g mozzarelle, 60 ml umaka od rajčice ili pasirane rajčice za pizzu, 100 g mozzarelle, 50 g cheddara, masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji, žličica origana, svjež bosiljak

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli za miješanje dodajte naribane tikvice, jaja, brašno i sol te dobro promiješajte sve sastojke. Dodajte parmezan i mozzarellu i miješajte dok se ne sjedini. Dobiveno tijesto rasporedite u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Pecite 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite koru iz pećnice i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva.

Premažite koru umakom ili pasiranom rajčicom i zatim dodajte sir, masline i ostale dodatke po želji. Pospite origanom i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo i s dodatkom svježeg bosiljka.

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 20.06.2024.

    Bas dobro  ne deblja   ima dosta vitamina 

Komentiraj...
Vidi sve komentare