Sastojci:
300 g naribanih tikvica, dva velika jaja, 30 g brašna, jedna i pol žličica soli, 25 g svježe naribanog parmezana, 55 g mozzarelle, 60 ml umaka od rajčice ili pasirane rajčice za pizzu, 100 g mozzarelle, 50 g cheddara, masline, feferoni, gljive i ostali dodaci po želji, žličica origana, svjež bosiljak
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli za miješanje dodajte naribane tikvice, jaja, brašno i sol te dobro promiješajte sve sastojke. Dodajte parmezan i mozzarellu i miješajte dok se ne sjedini. Dobiveno tijesto rasporedite u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Pecite 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite koru iz pećnice i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva.
Premažite koru umakom ili pasiranom rajčicom i zatim dodajte sir, masline i ostale dodatke po želji. Pospite origanom i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo i s dodatkom svježeg bosiljka.
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta