Australka tvrdi da je stvorila savršeni pečeni krumpir, a otkrila je i svoj tajni sastojak. Laura Ford iz Melbournea prelije svoje pečene krumpire medom, piše Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Krumpir kojeg se nećete moći zasititi je pečeni krumpir na maslacu i medu. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s najhrskavijim rubovima! Oprostite unaprijed, jer iskreno, nećete moći prestati jesti - napisala je u svojoj objavi na Instagramu.
Mnogi od njezinih preko 30.000 pratitelja na Instagramu su se oduševili receptom te su pohvalili okus nakon što su i sami isprobali Laurin prijedlog.
Sastojci:
- 2 kg crvenog mladog krumpira, izrezanog na ploške od 1 cm
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50g maslaca
- Razni začini po volji (sušeni češnjak, mljevena paprika...)
- Sol i papar
- 1 - 2 žlice meda (ovisno o tome koliko slatko želite)
- Svježi listovi timijana za ukrašavanje (nije obavezno)
Priprema:
1. Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne bude kašast - želite da održi oblik i da se ne raspada.
2. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite maslinovo ulje i maslac na pladanj i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi.
3. Dodajte ocijeđeni krumpir i preokrenite ga po ulju kako biste bili sigurni da je dobro premazan. Začinite univerzalnim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. To će omogućiti maksimalnu hrskavost, pa ako trebate koristiti dva protvana, učinite to.
4. Krumpir pecite 30 minuta, a zatim ga preokrenite i pecite još 25-30 minuta dok ne postane hrskav. (ovo je vrijeme smjernica, pa ako vam krumpir ne izgleda hrskavo nakon 30 minuta, nastavite peći dok ne dobije zlatno smeđu boju)
5. Prelijte medom (ili javorovim sirupom) krumpir dok je vruć i ukrasite svježim timijanom.