Amarant je žitarica koja je zbog svoje hranjivosti primjerena ljudima svih dobi, ne sadrži gluten, a obiluje kalcijem i željezom. Lagana salata može stajati u hladnjaku i po potrebi ju jedete kao cijeli obrok
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 150 gr amaranta
- 6 dcl vode
- 1 jušna žlica maslinova ulja
- 1 srednji ljubičasti luk
- 2 avokada
- 15 cherry rajčica
- 100 g feta sira
- Sol, peršin, zeleni papar
- kriška limuna po ukusu
Priprema:
Zagrijte vodu dok ne zaključa. U nju stavite žitaricu amarant i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje. Znate da je kuhanje žitarice gotovo kad upije svu vodu. Ostavite ga sa strane da se ohladi.
Očistite luk i narežite ga na trakice. Očistite avokado pomoću žlice (žlicom iznutra odvajajte meso avokada od kože). Operite cherry rajčice i prerežite ih po pola.
Kad se amarant ohladio dodajte ga povrću i lagano promiješajte. Dodajte još jušnu žlicu maslinovog ulja i raskomadani feta sir. Dodajte malo zelenog papra, soli i na sitno nasjeckanog peršina pa još jednom promiješajte.