broj osoba: 4
priprema: 90 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
žlica soli, žlica papra, žlica paprike, žlica čilija u prahu, 1 kg svinjskih rebrica, 350 g meda, 120 ml soja umaka, 5 režnjeva češnjaka, luk, mrkva, krumpir po želji, sezam
Priprema:
Izrežite rebrica na komade veličine posluživanja, stavite ih u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem. Kombinirajte sve preostale sastojke u jednoj zdjelici i prelijte polovicu marinade preko rebrica. Zatvorite vrećicu i promućkajte kako bi rebrica bila obložena sa svih strana. Ostavite vrećicu u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći. Povremeno promućkajte. Na dan pripreme marinadu ocijedite iz vrećice, a rebra stavite u namašćenu tepsiju. Poklopite ih alu-folijom i pecite sat vremena na 180 stupnjeva. Ostatak marinade prelijte preko rebra i dodajte u tepsiju očišćeni luk, mrkvu i krumpir po želji. Posipajte rebrica sezamom. Pecite otkriveno, još 30-45 minuta ili dok meso ne omekša.
POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU KUHARSKOG SERIJALA 'LEĐA O LEĐA':