Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 600 ml pilećeg temeljca
- kg krumpira
- 6 poriluka
- 25 g maslaca
- 4 kriške slanine
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 150 g sira
- sol
- papar
Priprema:
Zagrijte pileći temeljac do vrenja pa dodajte krumpir tanko narezan na kriške. Kad opet zavrije, ocijedite krumpir i sačuvajte temeljac. korak 2: Poriluk očistite i narežite na kolute. Posudu za pečenje namastite i posložite naizmjenice krumpir i poriluk. Pospite sa slaninom koju ste narezali na kockice.
Posolite i popaprite i prelijte sa 200 ml temeljca. Pospite sa naribanim sirom i prelijte s vrhnjem. Posudu pokrijete sa aluminijskom folijom i pecite na 180°C oko 40 minuta.
Savjet: Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima. Pecite 20 minuta, okrećući lim za pečenje, dok ne postanu hrskavi.