To je to što me zanima!

Zapečeni poriluk sa slaninom, krumpirom i sirom - jako fino

Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 ml pilećeg temeljca
  • kg krumpira
  • 6 poriluka
  • 25 g maslaca
  • 4 kriške slanine
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 150 g sira
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte pileći temeljac do vrenja pa dodajte krumpir tanko narezan na kriške. Kad opet zavrije, ocijedite krumpir i sačuvajte temeljac. korak 2: Poriluk očistite i narežite na kolute. Posudu za pečenje namastite i posložite naizmjenice krumpir i poriluk. Pospite sa slaninom koju ste narezali na kockice.

Posolite i popaprite i prelijte sa 200 ml temeljca. Pospite sa naribanim sirom i prelijte s vrhnjem. Posudu pokrijete sa aluminijskom folijom i pecite na 180°C oko 40 minuta.

Savjet: Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima. Pecite 20 minuta, okrećući lim za pečenje, dok ne postanu hrskavi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Judita👥 07.02.2017.

    opet poriluk:)al volim GA

  • Liverpool_YNWA 06.02.2017.

    kaj je to domaći kruton?

  • 06.02.2017.

    zimska hrana,,ok ali slaninu nikako

Komentiraj...
Vidi sve komentare