Ovo jelo možete pripremati u bilo koje doba godine, a umjesto klasičnog bolonjeza ide u pećnicu i prelijeva se vrhnjem i jajima pa postaje još sočnije i ukusnije. Dobar tek!
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g tjestenine
- 500 g mljevene junetine
- glavica luka
- 250 ml vrhnja
- 4 češnja češnjaka
- prstohvat suhog peršina
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 jaja
- sol i papar
Priprema:
Na ulju ispržite mljeveno meso i narezani luk. Kad pusti sokove, dodajte sol, papar, žlicu rajčice i peršin. Pirjajte da se zgusne, dodajte narezani češnjak i pržite još minutu. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Pola količine stavite u lim za pečenje, prekrijte mesom i stavite ostatak tijesta. Umutite jaja s vrhnjem, žličicom rajčice i malo soli. Prelijte preko tijesta i zapecite 15 minuta.