To je to što me zanima!

Zapečeni makaroni s mljevenim mesom - brzo, lako i preukusno

Ovo jelo možete pripremati u bilo koje doba godine, a umjesto klasičnog bolonjeza ide u pećnicu i prelijeva se vrhnjem i jajima pa postaje još sočnije i ukusnije. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g tjestenine
  • 500 g mljevene junetine
  • glavica luka
  • 250 ml vrhnja
  • 4 češnja češnjaka
  • prstohvat suhog peršina
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 jaja
  • sol i papar

Priprema:

Na ulju ispržite mljeveno meso i narezani luk. Kad pusti sokove, dodajte sol, papar, žlicu rajčice i peršin. Pirjajte da se zgusne, dodajte narezani češnjak i pržite još minutu. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Pola količine stavite u lim za pečenje, prekrijte mesom i stavite ostatak tijesta. Umutite jaja s vrhnjem, žličicom rajčice i malo soli. Prelijte preko tijesta i zapecite 15 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VOLBEAT 22.07.2020.

    Ti bokca, koji genijalni recept... Makni tjesteninu i dodaj patate (krumpir) i dobiješ - musaku! Puno bolje..

  • 22.07.2020.

    ...sve isto kao i lažni burek samo tamo ne ide luk i meso...dobro...isprobano...može proci jednom u godini....😏😃😏😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare