To je to što me zanima!

Zapečeni krumpir sa češnjakom i sirom je zasebno jelo i prilog

Priprema ovog jela je nešto dulja, ali nije komplicirana. Isprobajte ovaj recept i oduševit ćete se ukusom, ali i time koliko je ovo jelo praktično. Može biti samostalni obrok, prilog i zalogaj u prolazu
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 100 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1 manja glavica češnjaka, 1 kg krumpira, 3 žlice maslaca, 80 g kiselog vrhnja, 150 g naribanog cheddara, sol, papar

RECEPT DANA Ukusan namaz od cikle idealan je za doručak ili brzi zalogaj

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Glavici češnjaka odrežite vrh i zamotajte ga u aluminijsku foliju. Krumpir dobro operite pa svaki probodite nekoliko puta vilicom. Rasporedite krumpire na lim obložen papirom za pečenje i dodajte češnjak omotan u foliju. Pecite otprilike 45 minuta, izvadite češnjak pa pecite krumpire još 20-ak minuta. Istisnite pečeni češnjak i pomiješajte ga s kiselim vrhnjem te sa 100 g naribanog cheddara. Izdubite otprilike četvrtinu svakoga krumpira, tako da nalikuje na lađicu. Višak krumpira pomiješajte s pripremljenom smjesom, posolite i popaprite. Napunite krumpire tom smjesom i pospite preostalim naribanim sirom. Pecite još 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 30.01.2024.

    ma obozavam krumpir s cesnjakom i sirom

  • kaius 30.01.2024.

    ljeto,vatrica navečer,krumpir ispod pepela.....dječje radosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare