Zamislite taj divni miris koji se širi kuhinjom dok se u pećnici peku prokulice prekrivene špekom, a kasnije posute parmezanom! Ovo prefino jelo sviđa se i najizbirljivijim izjelicama
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 kg prokulica izrezanih na pola
- 30 g Ranch mješavine začina (ovu mješavinu možete i sami napraviti, recept je niže)
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 žlica paste od češnjaka (ili žličica češnjaka u prahu)
- 1 žličica paprike
- 8 šnita nasjeckanog špeka
- 3 žlice parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dok se ona grije, krenite s pripremom. U velikoj posudi pomiješajte sa svim sastojcima osim sa parmezanom.
Premjestite to u protvan i pecite 25 minuta do pola sata. Na kraju izvadite iz pećnice i još vruće posipajte parmezanom, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.
Recept za Ranch mješavinu začina:
Pomiješajte navedene sastojke. Ova mješavina odlična je i u salatama.
- pola šalice mlaćenice u prahu
- 2 žlice suhog peršina
- 1 žlica sušenog vlasca
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice luka u prahu
- 1 žličica suhog kopra
- 1 žličica soli
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- prstohvat kajenskog papra