To je to što me zanima!

Zapečena tjestenina s rajčicama

Kada tjestenina bude skuhana izvadite sve iz pećnice, umiješajte 100 g naribane mozzarelle, a ostatkom pospite tjesteninu. Vratite u pećnicu na 5 minuta kako bi se sir rastopio i malo zapekao
Vidi originalni članak

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj tavi (koja može i u pećnicu) prodinstajte luk i češnjak. Posolite i dodajte rajčice pa ih zgnječite drvenom žlicom i držite na vatri otprilike 10 minuta, dok ne omekšaju. Umiješajte pesto, umak od rajčice, špinat i temeljac. Dodajte orzo tjesteninu, začinite i dobro promiješajte. Pecite 10-12 minuta u zagrijanoj pećnici. Za to bi se vrijeme tjestenina trebala skuhati. Izvadite iz pećnice, umiješajte 100 g naribane mozzarelle, a ostatkom pospite tjesteninu. Vratite u pećnicu na 5 minuta kako bi se sir rastopio i malo zapekao. Poslužite odmah!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja, 1 luk, 200 g mini rajčica, 3 režnja češnjaka, pola žličice soli, 1,50 šalica mladog špinata, 2 žlica pesto od bosiljka, 250 ml pasate od rajčice, 500 ml povrtnog temeljca, 400 g orzo tjestenine, pola žličice soli, 0,50 žličica talijanske mješavine začina, 150 g mozzarelle 150 g

KRALJICA PROLJEĆA Super recepti s jagodama: Idu u tiramisu, pavlovu, panna cottu

Broj osoba: 2

Priprema: 30 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 19.04.2024.

    prekrasno volim ovakve tjestenine sutra cu za rucak

Komentiraj...
Vidi sve komentare