To je to što me zanima!

Zalogajčići od lisnatog tijesta, rajčice, sira i mnoštva začina

Osim rajčica, na tijesto se stavlja feta sir, inćuni, maslinovo ulje... Ali, ako ne volite inćune, staviti možete što god poželite - od ostataka bolonjeza do šunke, šampinjona...
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako povećati izdržljivost? To je zapravo lako, kaže znanost

Sastojci:

  • 300 g smrznutog lisnatog tijesta
  • 250 g mini rajčica
  • luk
  • češanj češnjaka
  • 2 slana inćuna

BRAŠNO, JAJA, MLIJEKO Odličan recept za 'nizozemski' doručak od samo 5 sastojaka

  • ružmarin
  • bosiljak
  • origano
  • maslinovo ulje
  • dl kiselog vrhnja
  • žumanjak
  • peršin
  • 150 g feta sira

Priprema:

Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite  na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim.

Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Upravitelji šuma na Islandu pozvali građane da grle stabla

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 15.04.2021.

    Rajčica je super i zdrava

Komentiraj...
Vidi sve komentare