To je to što me zanima!

Zaledite začinsko bilje u kockice i korisite ga zimi za kuhanje

Kockice sa začinskim biljem potom po možete dodati u ručak, čime ste smanjili bacanje hrane i produljili joj rok. Začinsko bilje možete zamrznuti u vodi ili u maslinovu ulju.
Vidi originalni članak

Bilje poput peršina, korijandra, metvice i bosiljka koje vam ostane nakon kuhanja nasjeckajte na sitno i stavite u kockaste kalupe za led. Dodajte vodu i kalup stavite u zamrzivač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kockice sa začinskim biljem potom po možete dodati u ručak, čime ste smanjili bacanje hrane i produljili joj rok. Začinsko bilje možete zamrznuti u vodi ili u maslinovu ulju. Za razliku od sušenja koje koncentrira aromu bilja, zamrzavanje je čuva kakva jest, pa ćete i zimi dobiti nešto od ljetnog osjećaja u jelima. 

MALO INSPIRACIJE 13 ideja kako dnevni boravak pretvoriti u zeleni raj pun bilja

U kalupe za led dodajte nasjeckano bilje ili listiće, prelijte vodom do pola, pazite da listići budu skroz potopljeni u vodi. Kad su kocke zamrznute, dodajte vode do vrha i vratite u zamrzivač. Kad su kocke gotove,  možete ih izvaditi i prepakirati u vrećice ili ostaviti u kalupu. 

IZVUCITE IZ NJIH MAKSIMUM Top savjeti kada brati ljekovite biljke i kako ih pravilno osušiti

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare