Želite li smanjiti udio šećera u svojoj vrućoj čokoladi birajte tamne verzije s više kakaa ili jednostavno sami kakao. Na kraju na čokoladu možete dodati malo šlaga
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 60 ml gorkog kakao praha
- 125 ml šećera
- pola čajne žlice soli
- 70 ml vode
- 1 l mlijeka
- 1 čajna žlica vanilije u prahu
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
U posudi umiješajte suhe sastojke, osim vanilije. Dodajte vodu i sve zajedno prokuhajte, te pustite jednu minutu da ključa. Zatim dodajte mlijeko. Zagrijte dok ne dobijete željenu temperaturu.
Ugasite štednjak i u toplu čokoladu dodajte vaniliju, promiješajte i poslužite. Na čokoladu možete dodati malo šlaga. Ovako pripremljena vruća čokolada dovoljna je za 5 šalica. Bez šlaga sadrži 208 kalorija.