To je to što me zanima!

Zagorjeli lim za pečenje: Evo kako ga očistiti da bude kao nov

Samo pranjem i ribanjem ponekad ne možemo potpuno očistiti lim. Ako lim za pečenje izgleda smeđe, staro i zapečeno, ovaj jednostavni trik će mu vratiti sjaj
Vidi originalni članak

Posuđe je ponekad teško očistiti, a mnogi se odluče na kupnju nove posude ili u ovom slučaju lima za pečenje, ali ne mora biti tako. Uz ovaj trik vaš će stari lim ponovno postati kao novi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što vam treba

  • Soda bikarbona
  • Vodikov peroksid
  • Bočica s raspršivačem
  • Spužva
  • Čelična vuna (nije obavezno)

Kako očistiti 

  • Pospite sodu bikarbonu po limu za pečenje, koncentrirajući se na područja s vidljivim mrljama ili prljavštinom.
  • U praznu bočicu s raspršivačem ulijte vodikov peroksid. Poprskajte vodikov peroksid na sodu bikarbonu.
  • Dodajte još sode bikarbone i ponovno poprskajte vodikovim peroksidom.
  • Ostavite smjesu da odstoji najmanje četiri sata i preko noći.
  • Upotrijebite spužvu kako biste uklonili smjesu sode bikarbone s lima, trljajući kako biste uklonili mrlje. Možda ćete trebati spužvu umočiti u vodu kako biste omekšali osušenu sodu bikarbonu. Postupak može potrajati nekoliko minuta, stoga se nemojte obeshrabriti. Nakon što uklonite većinu mrlja, dobro isperite lim za pečenje.
  • Ako ostane nekoliko tvrdokornih mrlja, pokušajte ih očistiti čeličnom vunom. Isperite i operite lim za pečenje prije upotrebe

Ako želite spriječiti buduće mrlje, obložite lim za pečenje aluminijskom folijom kad god je to moguće, piše Real Simple.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Linaluna 15.10.2021.

    Koliko dugo je "četiri sata i preko noći"?

  • Tiha Žena 15.10.2020.

    Malo čarlija ili prila i na to kipuću vodu, za 15 min sve ok. Ako nistw bili svinja zadnjih godinu dana pa nikad prali

  • Brucka 15.10.2020.

    ja to flexom riješim-nabacim brus papir i tip top!

Komentiraj...
Vidi sve komentare