Ponekad pranje i ribanje nije dovoljno da se potpuno očisti zapečena masnoća na limu. Ako on izgleda smeđe, staro i zapečeno, pratite upute za ovaj jednostavni trik koji će mu vratiti sjaj
Vidi originalni članak
Posuđe je ponekad teško očistiti, a mnogi se odluče na kupnju nove posude ili u ovom slučaju lima za pečenje, ali ne mora biti tako. Uz ovaj trik vaš će stari lim ponovno postati kao novi.
POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom
Što vam treba
- Soda bikarbona
- Vodikov peroksid
- Bočica s raspršivačem
- Spužva
- Čelična vuna (nije obavezno)
Kako očistiti
- Pospite sodu bikarbonu po limu za pečenje, koncentrirajući se na područja s vidljivim mrljama ili prljavštinom.
- U praznu bočicu s raspršivačem ulijte vodikov peroksid. Poprskajte vodikov peroksid na sodu bikarbonu.
- Dodajte još sode bikarbone i ponovno poprskajte vodikovim peroksidom.
- Ostavite smjesu da odstoji najmanje četiri sata ili preko noći.
- Upotrijebite spužvu kako biste uklonili smjesu sode bikarbone s lima, trljajući kako biste uklonili mrlje. Možda ćete trebati spužvu umočiti u vodu kako biste omekšali osušenu sodu bikarbonu. Postupak može potrajati nekoliko minuta, stoga se nemojte obeshrabriti. Nakon što uklonite većinu mrlja, dobro isperite lim za pečenje.
- Ako ostane nekoliko tvrdokornih mrlja, pokušajte ih očistiti čeličnom vunom. Isperite i operite lim za pečenje prije upotrebe
Ako želite spriječiti buduće mrlje, obložite lim za pečenje aluminijskom folijom kad god je to moguće, piše Real Simple.