Nakon kupovine svježe meso što prije pripremite - ili za jelo ili za zamrzivač. Stajanjem se brzo kvari, čak i u hladnjaku te riskirate opasnost od bolesti
Vidi originalni članak
Kako bi spriječili neželjene zaraze virusima i bakterijama iz hrane pripremite ih na vrijeme. Donosimo popis koliko dugo možete čuvati kupljenu hranu:
- kupljenu svježu piletinu i puretinu potrošite za 1-2 dana
- svježu junetinu, teletinu, janjetinu i svinjetinu pripremite za 3-5 dana najviše
- konzervirano meso i piletinu potrošite 3-4 dana nakon otvaranja. Poslije toga radije bacite konzerve i paštete jer otvorene brzo oksidiraju i hrana u njima se brzo kvari
- vakumiranu slaninu pojedite najkasnije 7 dana nakon otvaranja
- jaja mogu trajati 3-5 tjedana
- svježu ribu pripremite najkasnije sljedeći dan ili očišćenu zamrznite.