To je to što me zanima!

Kreativna uskrsna slastica: Užitak na štapiću - cake pops

Osnovni biskvit pomiješan s glazurom u trenu se pretvara u cake pops koji pak možete oblikovati u jajoliki oblik ili u piliće. Za ukrašavanje su potrebne jestive boje
Vidi originalni članak

Ova američka poslastica polako pronalazi svoje mjesto u hrvatskim domovima. Ako ove godine želite pokušati s malo drugačijim kolačima, cake pops je odličan izbor. Osnovni biskvit uz malo boje i mašte pretvorit će se u pravu poslasticu na štapiću. U ukrašavanju nema granica, a inspiraciju za slatke pisanice i piliće možete pronaći u video tutorialima.

Cake pops (30 komada)

Sastojci: 125 g omekšanog maslaca, 125 g smeđeg šećera, 2 jaja, 120 g brašna za dizana tijesta, 2 žlice mlijeka, 2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura za povezivanje : 150 g šećera u prahu, 100 g kremastog sira

Priprema: Pomiješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane glatka, pa potom dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko pa dobro izmiksajte. Smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pecite 35 do 40 minuta na 180 °C. Prije nego se biskvit ispeče, pripremite glazuru.

Kad je biskvit gotov, izmrvite ga i pomiješajte s glazurom. Glazuru od šećera u prahu i kremastog sira samo treba prethodno dobro promiješati. Nakon toga smjesu oblikujte u jaja ili okruglice, nabodite na štapiće i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Glazura za pisanice i piliće

Glazura: 300 g bijele čokolade, 50 g maslaca, nekoliko kapi jestive boje u nijansi koju želite

Otopite maslac i bijelu čokoladu na pari. Kad je otopljena, dodajte nekoliko kapi boje i dobro promiješajte. Nijansa ovisi o tome koliko kapi boje stavite.

Šarene pisanice

Pisanice treba umočiti u čokoladu i ostaviti da se osuše, pa isti postupak ponoviti nakon pola sata. To će stvoriti jednolični premaz. Nakon toga royal icingom iscrtajte željeni oblik i pospite jestivim mrvicama ili šećerom u boji. Šećer možete kupiti u trgovini ili uobičajeni bijeli obojiti jestivim bojama.

Royal icing za ukrašavanje

Sastojci: šalica i pol šećera u prahu, 1 bjelanjak, pola žličice limunova soka, prema želji jestive boje

Priprema: Izmiksajte bjelanjke i limun. Kad smjesa postane glatka, umiješajte šećer. Dodajte boju prema želji. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode, a ako je rijetka, dodajte šećera.

Više pogledajte u videu:

Slatki pilići

Za razliku od pisanica koje podnose osnovni recept, za ukrašavanje pilića klasičnoj glazuri od čokolade i maslaca treba dodati nekoliko kapi jestive žute boje. Nakon toga okruglice treba umočiti u premaz, ostaviti da se osuše pa ponoviti postupak.

Potom klasičnu smjesu za royal icing razdvojite na dva dijela, u jedan stavite crnu, a u drugi žutu boju. Žutom nijansom royal icinga nacrtajte krila sa strane, crnom oči, a na sredinu glave na nekoliko kapi icinga stavite četiri jestive kuglice u crvenoj boji. Nos može biti ili u narančastoj ili u crvenoj boji.

Inspiraciju za ukrašavanje potražite u videu:

U ukrašavanju pisanica samo je mašta granica

Osim royal icingom pisanice možete ukrašavati jestivim mrvicama u boji. Međutim, pritom treba paziti da mrvice nanesete prije nego se glazura osuši. Možete se poigrati najrazličitijim uzorcima i nijansama, a ukrašavanju će se zasigurno najviše razveseliti djeca.

Više pogledajte u video tutorialu:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dipsy2010 17.04.2014.

    Super ideja ... Stvarno mašta radi svašta ..... Još mi samo nedostaje vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare