Priprema ovog jela trajat će oko 45 minuta, a idealno je za šest osoba.
Sastojci:
8 pilećih bataka i/ili zabataka, žlica maslinova ulja, luk, 2 žlice brašna, 2 dl pilećeg temeljca, 2 žlice meda, 2 velike mrkve, 1/2 šalice zelenih maslina bez koštica, 2 žlice nasjeckanog svježeg lišća korijandra, sol, papar, žličica crvene paprike, žličica kima, 1/4 žličice kajenskog papra, 1/2 žličice mljevenog đumbira, 1/2 žličice mljevenog korijandra, 1/4 žličice mljevenog cimeta, limun, 5 češnja češnjaka, kus kus.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
U zdjelici pomiješajte začine i stavite na stranu. Iscijedite limun. Pomiješajte žličicu naribane limunove korice s protisnutim češnjem češnjaka. Istrljajte meso s 2 žličice soli i 1/2 žličice papra pa ga stavite na dobro zagrijanu tavu, oko 5 minuta s jedne i druge strane. Izvadite na tanjur pa kad se ohladi skinite kožu.
Sačuvajte žlicu ulja i mesnih sokova iz tave i prelijte meso, a ostatak tekućine iz tave bacite. Nasjeckani luk pirjajte. Dodajte preostali češnjak i zapecite oko 30 sekundi. Dodajte začine i brašno te pecite neprestano miješajući još 30 sekundi. Umiješajte juhu, med, preostalu koricu limuna i 1/4 žličice soli.
Vratite u tavu piletinu (sa sokovima), smanjite vatru na srednje jaku, poklopite i pirjajte 10 minuta. Dodajte sjeckanu mrkvu, poklopite i pirjajte još oko 10 minuta dok ne omekša pa umiješajte masline, mješavinu limunove korice i češnjaka, lišće korijandra i žlicu soka od limuna. Kušajte umak i po želji prilagodite začine solju, paprom i limunovim sokom. Poslužite uz kus-kus.