To je to što me zanima!

Napravite fini pileći tajine s kus-kusom i oduševite ukućane

Prvo u zdjelici pomiješajte začine i stavite na stranu. Iscijedite limun. Pomiješajte žličicu limunove korice s protisnutim češnjakom. Istrljajte meso sa soli i paprom pa ga stavite na zagrijanu tavu
Vidi originalni članak

Priprema ovog jela trajat će oko 45 minuta, a idealno je za šest osoba.

Sastojci:

8 pilećih bataka i/ili zabataka, žlica maslinova ulja, luk, 2 žlice brašna, 2 dl pilećeg temeljca, 2 žlice meda, 2 velike mrkve, 1/2 šalice zelenih maslina bez koštica, 2 žlice nasjeckanog svježeg lišća korijandra, sol, papar, žličica crvene paprike, žličica kima, 1/4 žličice kajenskog papra, 1/2 žličice mljevenog đumbira, 1/2 žličice mljevenog korijandra, 1/4 žličice mljevenog cimeta, limun, 5 češnja češnjaka, kus kus.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

U zdjelici pomiješajte začine i stavite na stranu. Iscijedite limun. Pomiješajte žličicu naribane limunove korice s protisnutim češnjem češnjaka. Istrljajte meso s 2 žličice soli i 1/2 žličice papra pa ga stavite na dobro zagrijanu tavu, oko 5 minuta s jedne i druge strane. Izvadite na tanjur pa kad se ohladi skinite kožu.

RECEPT DANA Kada se želite pokazati: Fina i sočna piletina à la Wellington

Sačuvajte žlicu ulja i mesnih sokova iz tave i prelijte meso, a ostatak tekućine iz tave bacite. Nasjeckani luk pirjajte. Dodajte preostali češnjak i zapecite oko 30 sekundi. Dodajte začine i brašno te pecite neprestano miješajući još 30 sekundi. Umiješajte juhu, med, preostalu koricu limuna i 1/4 žličice soli.

Vratite u tavu piletinu (sa sokovima), smanjite vatru na srednje jaku, poklopite i pirjajte 10 minuta. Dodajte sjeckanu mrkvu, poklopite i pirjajte još oko 10 minuta dok ne omekša pa umiješajte masline, mješavinu limunove korice i češnjaka, lišće korijandra i žlicu soka od limuna. Kušajte umak i po želji prilagodite začine solju, paprom i limunovim sokom. Poslužite uz kus-kus.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare