Za ovaj recept potreban vam je pileći file, pesto Genovese, sol, vegeta, papar, rajčice ili nekoliko cherry rajčica, mozzarella, malo talijanske mješavine začina i parmezan
Vidi originalni članak
Ovaj recept idealan je za četiri osobe, a priprema će trajati oko 45 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako prepoznati svježu piletinu?
Sastojci:
50 dag pilećeg filea, dvije žlice pesto genovesea, sol, vegeta, papar, 2 veće rajčice ili nekoliko cherry rajčica, 2 kugle mozzarelle (po 125 g), malo talijanske mješavine začina, parmezan
Priprema:
Pileći file narežite na tanje odreske i složite na lim. Začinite s malo soli i vegete. Obilno premažite pestom (oko 10 dag). Rajčice narežite na kriške pa ih stavite na piletinu premazanu pestom.
Narezanu mozzarellu na kriške stavite gore i pospite začinima. Po želji pospite parmezanom i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.