Krumpir ima toliko široku primjenu da ljudi, ne samo da ga jedu, nego ga čak i piju ako su ljubitelji ruske votke. Čak milijarda ljudi na svijetu pojede prosječno jedan krumpir dnevno.
POGLEDAJTE VIDEO:
Ova je namirnica toliko važna da ima i svoj dan, a Ujedinjeni narodi su cijelu 2008. godinu proglasili Godinom krumpira. Najpopularniji su recepti za pire-krumpir, restani, pečeni ili pekarski. Napravite ga na ovaj dan i budite zahvalni jer postoji. Danas nemojte brinuti za kalorije u njemu.
Osim što se može pripremiti na razne načine, za razliku od većine proizvoda može se čuvati tjednima ili čak mjesecima.
Rok trajanja krumpira doista ovisi o tome kako je pohranjen. Svježi krumpir bez mrlja koji se čuva u idealnim uvjetima može se čuvati i do nekoliko mjeseci.
Ako se krumpir čuva na temperaturi iznad 12°C stupnjeva, brže će se dehidrirati što će smanjiti njegov rok trajanja. Čak i pod manje idealnim uvjetima, krumpir može izdržati nekoliko tjedana.