To je to što me zanima!

Za punjenje povrća birajte sireve koji se lako tope

Svježi kravlji sir idealan je za punjenje sirovog ili pečenog povrća, a uz fetu je dobro smanjiti količinu soli u obroku. Jaja dodajte dobro ohlađenoj smjesi
Vidi originalni članak

Povrće punjeno lakšim nadjevima, npr. onima od riže, može postati potpuni obrok ako ga pospete sirom, zapečete u pećnici i poslužite uz sezonsku salatu. Birajte sireve koji se lako tope, npr. gaudu, ementaler ili mozzarelu. Sirevi poput gorgonzole također mogu poslužiti, no tijekom pečenja izgubit će veći dio svoje arome. Svježi kravlji sir odličan je za nadjevanje sirovog ili prethodno ispečenog povrća, a feta za grčke specijalitete. Budući da je vrlo slana, smanjite količinu soli u obroku. Umućena jaja dat će čvrstoću nadjevu, no kuhanim ga smjesama dodajte nakon što ih ohladite, inače će se prerano skuhati i neće povezati jelo.

LUK PUNJEN POVRĆEM I MLJEVENIM MESOM
Sastojci: 1 kg luka, 40 dag mljevenog mesa, 10 dag riže, 5 dag mrkve, 5 dag celera, sol, papar, mljevena paprika, umak od rajčice
Priprema: Ogulite luk i zasjecite svaku glavicu pri vrhu. Kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite ga i stavite da se ohladi. U međuvremenu pripremite nadjev. Sitno nasjeckajte mrkvu i celer pa s rižom umiješajte u mljeveno meso. Začinite solju i paprom. Žlicom izvadite nekoliko unutarnjih slojeva luka. Vanjske, velike slojeve napunite pripremljenom smjesom, a sitne unutarnje poredajte na dno dubokog nauljenog lima za pečenje. Povrh stavite napunjene glavice luka, podlijte umakom od rajčice i pecite 30-40 minuta.

AVOKADO PUNJEN RIŽOM I POVRĆEM
Sastojci: 3 avokada, 2 žlice maslaca, 1/2 šalice riže, manja glavica luka, paprika, 1/4 šalice sjeckanog celera, jaje, 1 šalica ribanog sira, žličica sojina umaka, 1/2 šalice mrvica
Priprema: Na tavi zagrijte 2 žlice maslaca. Dodajte rižu i propržite da dobije zlatnu boju. Dodajte nasjeckani luk i celer te lagano pirjajte 3 minute uz povremeno miješanje. Dodajte pileći temeljac i sol, pokrijte i lagano kuhajte dok riža ne omekša. Maknite s vatre. Umiješajte sir, jaje i sojin umak te umiješajte u rižu s peršinom. Prepolovljeni avokado napunite mješavinom i stavite u plitki lim za pečenje. Pospite krušnim mrvicama i zapecite 20 minuta na 180 u00B0C.

NADJEVENE GLJIVE ZAPEČENE U PEĆNICI
Sastojci: 250 g šampinjona, 60 g maslaca, 125 g mrkve, narezati na kockice, 125 g tikvica, narezati na kockice, 1 žlica nasjeckanog peršinova lista, sol i papar
Priprema: Odrežite stabljike gljiva i sitno ih nasjeckajte. U tavi otopite maslac. Kad se počne pjeniti, dodajte nasjeckane stabljike gljiva, mrkvu i tikvice pa pržite, miješajući, 1 minutu. Dodajte peršin, posolite i popaprite. Složite klobuke gljiva na lim za pečenje. nadjenite smjesom od povrća. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva celzija. Odmah poslužite. Drukčije jelo možete dobiti ako mrkve i tikvice zamijenite s 60 g mrvica i 4 češnja zgnječena češnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare