To je to što me zanima!

Za prste polizati: Recept za bakalar s kuhanim krumpirom

DOBRO BIRAJTE Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja
Vidi originalni članak

Sastojci:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • suhi bakalar (oko 500 g)
  • 600 g krumpira
  • 1/2 glavice češnjaka
  • peršin
  • sol
  • papar
  • oko dl maslinova ulja
  • dl mlijeka

Priprema:  

ROK ZA PRIJAVE ODRADE Ponedjeljak pred Badnjak se radi, tko skija treba ispričnicu

Bakalar operite pa potucite batom za meso kako bi lakše omekšao. Namačite ga dva dana i nekoliko puta dnevno promijenite vodu. Kuhajte ga oko sata. Očistite ga od kožice i kostiju te usitnite pa nastavite kuhati. Krumpir skuhajte i narežite pa ubacite nasjeckani češnjak, peršin, papar, sol i maslinovo ulje.

Dok je vruć, umiješajte ribu postepeno dodajući vruću vodu od kuhanja bakalara i zagrijano mlijeko. Ukrasite peršinom i dodatno začinite prema želji. 

Savjet:  

Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja. Kupujte li bakalar u sušenom obliku, on bi trebao biti tvrd poput kosti.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mrTrobec 24.12.2019.

    Samo glupan može istući suhi bakalar batom za meso,kako će onda zdrobljene kosti očistiti iz bakalara?

  • 24.12.2019.

    Bakalar je bakalar i gotovo. Ili voliš ili ne. Zamjene nema.

  • POTPEC 24.12.2019.

    Ne znam zašto se preferira bakalar. Bakalar je u stvari naš MOL. Kad se MOL osuši kako triba miriši lipše od bakalara i bolji je za ist. Umisto MOLa se isto tako može koristiti i osušena hobotnica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare