Sastojci:
POGLEDAJTE VIDEO:
- suhi bakalar (oko 500 g)
- 600 g krumpira
- 1/2 glavice češnjaka
- peršin
- sol
- papar
- oko dl maslinova ulja
- dl mlijeka
Priprema:
Bakalar operite pa potucite batom za meso kako bi lakše omekšao. Namačite ga dva dana i nekoliko puta dnevno promijenite vodu. Kuhajte ga oko sata. Očistite ga od kožice i kostiju te usitnite pa nastavite kuhati. Krumpir skuhajte i narežite pa ubacite nasjeckani češnjak, peršin, papar, sol i maslinovo ulje.
Dok je vruć, umiješajte ribu postepeno dodajući vruću vodu od kuhanja bakalara i zagrijano mlijeko. Ukrasite peršinom i dodatno začinite prema želji.
Savjet:
Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja. Kupujte li bakalar u sušenom obliku, on bi trebao biti tvrd poput kosti.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: