To je to što me zanima!

Za prste polizati: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

Patlidžani punjeni mljevenim mesom s dodatkom raznih aromatičnih začina će zasigurno osvježiti vašu kuhinju, a možda i iznenaditi vaše ukućane. Iskoristite sezonu i isprobajte nešto novo
Vidi originalni članak

Sastojci:  500 g patlidžana, 180 g miješanog mljevenog mesa, 160 g riže, 100 g rajčica, 50 g crvenog luka, 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice), 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice), 1 dl soka od rajčica, 1 jaje, 2 češnja češnjaka, listići peršina, sol, papar

Priprema:

  • Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite.
  • Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
  • Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
  • Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte.

JAKO JE ZDRAV Recept za kolač star čak 6000 godina - pravi se od 2 sastojka

  • Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta. 
  • U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
  • Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevjte vodom. (Može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
  • Poslužite uz 120 g kuhane riže.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • Liverpool_YNWA 11.10.2018.

    ovo je super,samo treba izbaciti patlidžan i povrće :)

  • 11.10.2018.

    Slično sam radila sa tikvicama, samo bez riže i više sira.

  • 11.10.2018.

    moze sve samo s mesom ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare