Patlidžani punjeni mljevenim mesom s dodatkom raznih aromatičnih začina će zasigurno osvježiti vašu kuhinju, a možda i iznenaditi vaše ukućane. Iskoristite sezonu i isprobajte nešto novo
Vidi originalni članak
Sastojci: 500 g patlidžana, 180 g miješanog mljevenog mesa, 160 g riže, 100 g rajčica, 50 g crvenog luka, 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice), 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice), 1 dl soka od rajčica, 1 jaje, 2 češnja češnjaka, listići peršina, sol, papar
Priprema:
- Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite.
- Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
- Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
- Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte.
- Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta.
- U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
- Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevjte vodom. (Može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
- Poslužite uz 120 g kuhane riže.