To je to što me zanima!

Za prste polizati - fino teleće pečenje s lukom i krumpirom

Ovo je savršen recept za sve koji obožavaju pečeno meso s krumpirima, a takvih je kod nas puno. Ovakva kombinacija česta je na stolu tijekom vikenda kad je cijela obitelj na okupu
Vidi originalni članak

Sastojci:  1 teleća plečka, sol, papar, 1,5 dcl ulja ili 200 g maslaca, 1 kg oguljenih mladih sitnijih krumpira, 3 glavice crvenog luka , 1 žličica brašna, 1 dcl teleće juhe ili telećeg koncentrata, 1 grančica ružmarina

Priprema: Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro izlupajte batom s unutrašnje strane. Posolite, popaprite i savijte ga u roladu te vežite špagom. Ovako pripremljeno meso spustite u zagrijano ulje i pržite oko pola sata okrećući ga da porumeni sa svih strana. Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove, koji ste prethodno prepržili na maslacu. 

Posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite dok meso ne omekša. Povremeno ga prelijevajte sokom. Prije nego što ćete poslužiti meso, umiješajte brašno razmućeno s juhom, zagrabite kuhačom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u pećnicu još 10-ak minuta. Narezano meso poslužite s umakom od pečenja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • PATRICIA 26.03.2016.

    Teletinu ne volim,nije mi ukusna.

  • Luka___1 26.03.2016.

    nisam nikad jeo teletinu

  • uvela ruža 26.03.2016.

    I cijena mesa je za "polizati" prste...

Komentiraj...
Vidi sve komentare