Prvi put u Dubrovniku, u povijesnom ambijentu Lazareta, održat će se street food festival 'Bavarin' koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana
Ususret prvom dubrovačkom street food festivalu Bavarin koji će se održati sljedećeg tjedna, od 13. do 16.10. u Lazaretima, vrijeme je da omastimo brk i zasladimo se delicijama koje potpisuje ekipa vrsnih gastro profesionalaca.
No, prije samog dolaska u po mnogima najljepši grad na svijetu – ova gastro ekipa je otkrila čemu se najviše vesele uoči dolaska u Lazarete i kakve ih uspomene vežu uz Dubrovnik! Led je probio iskusni trogirski ugostitelj Robert Predrag Žmire.
Foto: PROMO
- Uspomena na Dubrovnik je možda bizarna, ali istinita jer sam ga prvi puta posjetio s bivšom ženom, haha! Zašto baš to spominjem jer Dubrovnik je tada za mene bio grad kakvog bih i danas htio doživjeti. Bez prevelike gužve, s domaćom ekipom, s dobrom mjuzom u Trubaduru i s duhom grada kakav Dubrovnik je! Spavati u 'prašnjavom' apartmanu u Zidinama, gdje ti se susid javlja kad proviriš glavom kroz prozor...ma predivno - istaknuo je simpatični Žmire koji na Bavarinu jedva čeka predstaviti svoj janjeći ragu za prste polizat‘.
Foto: PROMO
Jednako uzbuđena uoči dolaska u Dubrovnik je i slastičarka Tea Mamut koja je u ovom gradu provela i dio profesionalne karijere.
- Prva pomisao na Dubrovnik je sezona 2011. koju sam odradila u tadašnjem Gil‘s-u što je današnji 360. Ludilo ekipa, lokacija i divno iskustvo! Veselim se što nam Bavarin dolazi u Dubrovnik jer su većinom street food festivali u Splitu i Zagrebu i ovo je baš osvježavajuća promjena u najčarobnijem gradu u Hrvatskoj. Sretna sam što ću moći publici u Dubrovniku približiti svoju priču i selektirane proizvode koje vrijedno pripremam sa svojom Oš kolač ekipom. Ako me pitate što moraju probati na Bavarinu, moj odgovor je sve. No, svakako bih preporučila Deboto Jaffu, kombinaciju naranče i čokolade u najsočnijem biskvitu i čokoladnim ganache-om – nadodaje simpatična Tea koja je ovoga puta odlučila podijeliti recept za super sočni čokoladni kolač s rogačem i narančom od kojeg nam već i pri samom čitanju sastojaka rastu zazubice.
Foto: PETAR FABIJAN
U slatkom raspoloženju je i Gorana „Goge“ Milaković. Doznali smo što nam sve priprema za Bavarin na kojem će udružiti snage s kolegom Ivanom Temšićem, pobjednikom prošlogodišnjeg Masterchefa koji je Dubrovnik posjetio u djetinjstvu stoga ima dosta toga za nadoknaditi. Njihov kutak zvat će se Foodra, a osvojit će vas daškom tradicije na moderan način pa tako ne propustite Ivanove šporke makarune i dubrovačku manestru, kao i Gogine Miss B rolice – aromatiziranu trganu piletinu u korama i Pupu – plećku u tamnom umaku u sendvič verziji. Nemojte reći da vam nismo rekli!
Foto: PROMO
Zadarske boje na Bavarinu branit će vesela ekipa Picnic Mingle&Fun koja po svom dobrom starom običaju stiže u srebrnoj zvijeri na kotačima s jednako neodoljivim menu-om čiji je nedvojbeno kralj Blackie, hamburger koji je pokorio gotovo sve street food festivale diljem Lijepe naše radi kojeg već sada nabavljaju i nove police jer mjesta za nagrade sve je manje.
Foto: PROMO
Da su gušti mogući i bez trunke mesa, dokazao je Beg‘s Plant Based Butchery and Deli koji privlači i izgledom hrane i ponudom pa tako već sada očekujemo gdje će se posjetitelji Bavarina najviše iznenaditi! Begove delicije nisu samo kao stvorene za vegane i vegetarijance već i za sve one koji biljnu prehranu smatraju izuzetno dosadnom jer baš takvi će se razuvjeriti prvim ugrizom tacosa ili meatballsa i samim time teorija će im pasti u vodu! A na 30 u hladu definitivno je naviknuo „domaći“ dečko Oli sa svojim Food Factoryem koji će na Bavarinu predstaviti najbolje što Dubrovnik nudi proširivši svoju ponudu tzv. svjetskim sendvičima.
Foto: PROMO
Ulaz na Bavarin je podsjetimo besplatan, a za isti vam ne treba ni putovnica, iako garantiramo da će te ovo gastro putovanje pamtiti još dugo!, poručuju organizatori
S guštom pozivam sve Dubrovčanke i Dubrovčane da zajedno napravimo pravi dernek s puno smijeha, radosti uz dobru glazbu, spizu i nadasve uz puno ljubavi!, zaključio je dežurni pozitivac reprezentacije Bavarina - Žmire!