To je to što me zanima!

Za potpalu roštilja pazite na izbor ugljena - birajte 'zeleniji'

Gledajte da ugljen nosi oznaku DIN certifikat. To označava da su zadovoljeni standardi kvalitete i niskog utjecaja na okoliš. Bolje je koristiti ugljen od neobrađenog drva iz lokalnog šumarstva
Vidi originalni članak

Prelazak na zeleno roštiljanje vrlo je jednostavan, ali podrazumijeva nekoliko ključnih promjena u pripremi, kupovini i načinu pečenja. Topliji dani idealni su za roštiljanje, a pritom treba paziti na okoliš. Osim što je bolje da nosite svoj pribor za jelo, umjesto onog za jednokratnu uporabu, pazite na izbor ugljena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gledajte da ugljen nosi oznaku DIN certifikat. To označava da su zadovoljeni standardi kvalitete i niskog utjecaja na okoliš. Bolje je koristiti ugljen od neobrađenog drva iz lokalnog šumarstva nego onaj iz tropskih šuma. 

EKO SAVJET Napravite svoje prirodne boje za crtanje: Sigurnije su za okoliš

Također, ako često roštiljate razmislite da nabavite opremu za roštilj koja je štedljiva odnosno onu koja može koristiti obnovljivu energiju, poput solarne energije. Razmislite i o učinkovitim i izdržljivim plinskim ili električnim roštiljima. Pobrinite se da kupite kvalitetne i izdržljive roštilje dizajnirane da traju dugi niz godina.

EKO SAVJET Zaštitite okoliš: Klasičnu spužvu zamijenite onom od celuloze

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare