To je to što me zanima!

Za ljubitelje slatkog: Baklava s finim pistacijama i narančom

Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče i naribajte koricu. Stavite to u lončić te dodajte šećer, vodu i med. Pustite da zavrije i ostavite da ključa deset minuta. Topli sirup prelijte preko vruće baklave
Vidi originalni članak

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i namastite pleh. Pistacije i cimet stavite u sjeckalicu. Neka budu sitno sjeckane. Na dno pleha stavite dvije kore. Premažite ih rastopljenim maslacem. Dodajte dio nasjeckanih pistacija. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sastojke. Na vrhu neka budu dvije kore koje isto treba premazati maslacem. Narežite baklavu prije pečenja. Pecite 45-50 minuta dok vrh ne dobije zlatno-smeđu boju. Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče i naribajte koricu. Stavite to u lončić te dodajte šećer, vodu i med. Pustite da zavrije i ostavite da ključa deset minuta. Maknite s vatre i stavite sa strane. Topli sirup prelijte preko vruće baklave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

3 šalice pistacija - neslanih i oguljenih, žličica cimeta u prahu, pakiranje gotovih kora za baklavu, 240 g rastopljenog maslaca, 1 naranča - naribana korica i sok, 3/4 šalice šećera, 3/4 šalice vode, 1/3 šalice meda, žličica narančine vodice

RECEPT DANA Preukusni popečci od krumpira

Broj osoba: 5

Priprema: 70 minuta

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 01.03.2024.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare