To je to što me zanima!

Za ljubitelje povrća: Ukusni i lagani zamotuljci od raštike

Raštika sadrži velike količine vitamina i minerala i trebalo bi ju jesti što češće, a u ovoj kombinaciji dobivate ukusan i izrazito zdrav obrok kojeg je vrlo jednostavno napraviti
Vidi originalni članak

Ovaj recept vam dolazi u pravom trenutku jer možete jesti burrito, ali bez straha od debljanja, što ga čini savršenim za ljeto.

Sastojci:

Četiri listića raštike, paprika, dva avokada, jedan ljubičasti kupus, mrkva, kiseli ljubičasti kupus, šalica alfa alfa klica, žlica jabučnog octa, žlica javorova sirupa, 0,33 šalice tahinija dva puta, žlica sjemenki sezama, sol

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Umak za burrito napravite tako da u zdjelici pomiješate ocat, sirup, tostirane sezamove sjemenke, trećinu šalice tahinija i 2 žlice vode dok se ne sjedine. Dodajte prstohvat soli i ostavite sa strane.

5 RECEPATA Zapostavljena raštika obiluje vitaminima i mineralima, a raste i na temperaturi od -15°C

Prijeđite na raštiku. Uklonite stabljike s listova raštike. Postavite listove na ravnu površinu. Namažite listove s četvrtinom šalice tahinija u tankom sloju. Rasporedite kupus, mrkvu, žutu papriku, avokado, klice i kiseli kupus na jednu stranu svakoga lista. Zarolajte kao burrito, uvlačeći rubove kako sastojci ne bi ispali. Svaki zamotuljak prerežite na pola dijagonalno. Poslužite s tahini umakom. Dobar tek!

Broj osoba: 4

Priprema: 25 minuta

SKLADIŠTE NUTRIJENATA Zdravlje je u zelenom povrću: Nutricionistica nam je otkrila top 10 vrsta te kako ga kuhati

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mars7 10.06.2024.

    povrce je zakon

  • nike,, 10.06.2024.

    Dvije gusjenice u salati.

  • covida 10.06.2024.

    od svih navedenih sastojaka imam samo raštiku

Komentiraj...
Vidi sve komentare