To je to što me zanima!

Za doručak ili večeru: Palačinke od heljde sa šunkom i jajima

Palačinke ne morate uvijek jesti slatke, ova slana varijanta idealna je za doručak ili večeru, a osim navedenih sastojaka, možete se zaigrati i iskoristiti vama omiljene namirnice
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 25 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

60 g brašna od heljde, 60 g integralnog pšeničnog brašna, 5 jaja, 300 ml vode, 4 listića polutvrdog sira, nekoliko listića šunke, papar i sol

ČAROLIJA OKUSA Jeff Bezos se na Hvaru oduševio hvarskom gregadom: Donosimo vam recept za ovo prefino jelo!

Priprema:

Najprije umijesite palačinke tako što ćete pomiješati dvije vrste brašna i dodati jaje te vodu. Tavu zagrijte na srednje visokoj temperaturi te dodajte malo maslaca ili ulja. Smjesu za palačinke izlijte na tavu i pecite dok se ne odlijepi od tave. Palačinku zatim okrenite i na sredinu dodajte malo šunke, listić sira i jaje. Pripazite da su rubovi palačinke slobodni jer ćete ih u idućem koraku preklopiti prema sredini kako bi dobila četvrtasti oblik. Palačinku pecite dok jaje ne bude pečeno. Po želji dodajte papar i sol te poslužite uz salatu. Od navedenih sastojaka možete pripremiti još tri palačinke.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare