To je to što me zanima!

Za cijelu obitelj: Fine kiflice sa špinatom, sirom i sjemenkama

Razrežite tijesto na pravokutnike. Na svaki u sredinu stavite žlicu nadjeva, prebacite krajeve preko nadjeva i posložite na ohlađeni lim za pečenje. Pecite 15 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 100 g špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g ricotte
  • jaje
  • 2 žlice griza
  • 80 g šampinjona
  • jaje za premazivanje
  • parmezan za posipavanje
  • bučine koštice
  • žlica maslaca
  • sol
  • papar 

Priprema:

Lisnato tijesto ostavite neka se odmrzava na sobnoj temperaturi. Špinat očistite i blanširajte u kipućoj vodi 2 minute. Ocijedite i grubo nasjeckajte nožem. Šampinjone očistite, nasjeckajte i prepržite na zagrijanome maslacu. Izmrvljenu ricottu pomiješajte s protisnutim češnjakom, gljivama i sjeckanim špinatom.

Dodaje griz i jaje, začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte. Zagrijte pećnicu na 220°C.

Razrežite tijesto na pravokutnike. Na svaki u sredinu stavite žlicu nadjeva, prebacite krajeve preko nadjeva i posložite na ohlađeni lim za pečenje. Premažite kiflicu umućenim žumanjkom, pospite parmezanom i bučinim sjemenkama pa pecite 15 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Mercedes s klasa 17.03.2017.

    Izgleda fenomenalno

  • Mél.C.B.🌼 16.03.2017.

    Izgleda dobro, moglo bi bit za veceru! :)

  • Cukrena 16.03.2017.

    E ovo mora da je fino..umjesto lisnatog može i dizano tijesto..

Komentiraj...
Vidi sve komentare