To je to što me zanima!

Za bolju izolaciju: Naučite kako podesiti PVC prozore za zimu

Ovim podešavanjem povećavate pritisak između okvira i prozora, čime se poboljšava izolacija tijekom hladnijih mjeseci. Tako će vam se dom manje hladiti, što će utjecati na račune za grijanje
Vidi originalni članak

Prilikom ugradnje PVC prozora, majstori najčešće postavljaju prozore na standardan, tzv. "ljetni" režim, što često ne spominju vlasnicima kuća. Međutim, prilagođavanje tog režima može biti izuzetno korisno zimi. Metalni dijelovi prozora, poput šarki, brava i sustava za zaključavanje, kao i svi pokretni dijelovi, zahtijevaju povremeno održavanje. Preporučuje se barem jednom godišnje očistiti i podmazati ove dijelove specijalnim uljem kako bi produžili njihov vijek trajanja.

POGLEDAJTE VIDEO - Kako podesiti PVC prozore na zimski režim:

Za prebacivanje PVC prozora na "zimski" režim ne trebate majstora. Otvorite prozorsko krilo i pronađite vijak na strani gdje se nalazi ručka. Uz pomoć imbus ključa, okrenite vijak na strani šarke prema unutra. Ovim podešavanjem povećavate pritisak između okvira i prozora, čime se poboljšava izolacija tijekom hladnijih mjeseci.

BITNA JE DUŽINA Najčešće pogreške kod kupovine i stavljanja zavjesa na prozore

Ako niste sigurni u kojem su trenutno režimu vaši prozori, isprobajte jednostavan test s papirom. Zatvorite prozor s listom papira između okvira i krila. Ako papir lako izvučete, prozori su postavljeni na "ljetni" režim, dok će se u "zimskom" režimu papir pokidati zbog jačeg pritiska.

KOD ARENE ZAGREB Savršen odmor u penthouseu: Intimni luksuz s jacuzzijem, bazenom i saunom u - Laništu!

Ne zaboravite vratiti prozore u "ljetni" režim na proljeće. Držanje prozora na "zimskom" režimu tijekom cijele godine može previše opteretiti gumene brtve, što će dovesti do njihovog bržeg trošenja i potrebe za zamjenom dijelova prozora.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MrDeny 23.10.2024.

    Pitajte prave meštre zašto ti nije pametno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare