To je to što me zanima!

WHO upozorava: Generacija Z sve manje koristi kontracepciju

Svjetska zdravstvena organizacija izdala je upozorenje radi nedavnog istraživanja koje je pokazalo da velik postotak spolno aktivnih adolescenata ne koristi nikakav oblik kontracepcije
Vidi originalni članak

Korištenje kondoma među spolno aktivnim adolescentima značajno je opalo u posljednjem desetljeću.

Nedavna studija pokazala je da gotovo trećina 15-godišnjaka (30%) nije koristila niti kondom niti kontracepcijske pilule kad su posljednji put bili spolno aktivni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stručnjaci su upozorili da je, kako se čini, "trend" nezaštićenog seksa među djecom školske dobi koju su anketirali ozbiljan problem diljem Europe.

Alarmantni rezultati istraživanja

Korištenje kondoma među djevojkama bilo je najmanje u Albaniji (24%), a najviše u Srbiji (81%). Kod dječaka je najniža stopa zabilježena u Švedskoj (43%), dok je najveća stopa bila u Švicarskoj (77%).

Zbog toga je veliki broj mladih ljudi izložen značajnom riziku od spolno prenosivih infekcija (SPI) i neplaniranih trudnoća, a zajedno s time i nesigurnih abortusa, piše NYPost.

ZAŠTITITE SE Što raditi, a što ne poslije seksa

Rezultati ih nisu previše iznenadili

Stručnjaci su objasnili da je nedostatak seksualnog obrazovanja i pristupa kontracepcijskim metodama, zajedno s zajedničkim naporima da se blokira spolni odgoj, doveo do ove zdravstvene krize.

VODITE LJUBAV REDOVITO 9 zdravstvenih benefita seksa

- Sveobuhvatno seksualno obrazovanje primjereno dobi i dalje je zanemareno u mnogim zemljama, a tamo gdje je dostupno, posljednjih je godina sve više napadnuto na lažnoj premisi da potiče seksualno ponašanje, dok je istina da opremanje mladih s pravim znanjem u pravo vrijeme dovodi do optimalnih zdravstvenih ishoda povezanih s odgovornim ponašanjem i izborima - rekao je dr. Hans Henri P. Kluge, regionalni direktor WHO-a za Europu.

ODGOVORI ORGANIZMA Što se događa s našim tijelima tijekom seksa? Postoje 4 faze

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 05.09.2024.

    Za WHO koji se zalaže za depopulaciju jer Gates im je glavni sponzor, problem je što se bez kontracepcije rađa više djece dok ih oni cjepivima ubijaju kao i odraslu populaciju. Zaboli njih k.u.r.a.c za H.I.V dapače, on pridonosi depopulaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare