To je to što me zanima!

Vrijedna mama: Pripremila sam 426 gotovih obroka u smočnici, mirni smo osam mjeseci

Sad imam zalihe za otprilike dva obroka dnevno od listopada do svibnja, kaže Kelsey i napominje kako na ovaj način ne mora brinuti oko kuhanja u dane kad ima drugih obaveza
Vidi originalni članak

Majka troje djece, Kelsey Shaw (30), uvijek u smoćnici ima domaće konzervirano povrće, dosta riže i tjestenine i puno unaprijed pripremljenih obroka, začinskog bilja, riže i tjestenine. Počela je spremati hranu kad se obitelj preselila u Crown Point, u američkoj državi Indiana, u rujnu 2017. godine, gdje imaju farmu od pet hektara, ispričala je za australski portal news.com. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo koje sve namirnice možete zamrznuti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kaže da joj treba oko tri mjeseca da pohrani sve što želi sačuvati te da tako ima hrane kojom može prehraniti svoju obitelj punih 8 mjeseci. 

- Kad smo se preselili na farmu, htjeli smo živjeti sporijim načinom života i htjeli smo znati što jedemo i odakle to dolazi. Sama sam učila kako čuvati hranu i naučila mnoge trikove, poput pravljenja želea od klipa kukuruza, koji ima okus meda - priča Kelsey, koja sada ima 426 gotovih obroka spremnih za zimu. 

@fiveacrefarm Before you say “never show your stash”… dont. i share what i want you to see 😁 going strong with #winterawarenessmonth Ive been in the kitchen nonstop! #canning #homecanner #foodpreservation #homestead #homesteader #growyourownfood #farmersmarket#pressurecanning #stockyourshelves #prepper #gardentok #buylocal #oldsoul #dehydratedfood #foodprep #pantrytour @ ♬ Up and Away (v2) - GHOSTLAND

- Sve to doista dugo traje. U vrtu provodim najmanje dva sata dnevno, a onda proces konzerviranja namirnica može trajati danima jer se stvarima vraćam u fazama. No, sad imam zalihe za otprilike dva obroka dnevno od listopada do svibnja. To mi je pomoglo tijekom pandemije, jer nismo morali paničariti da ćemo ostati bez hrane dok smo bili u lock-downu – kaže. 

Obitelj tijekom ljetnih mjeseci jede svježu hranu sa svoje farme, svježe voće i povrće, te ima kokoši i koze koje daju mlijeko, a kasnije ih i jedu. Osim što tako znaju da jedu hranu koju su sami uzgojili, dakle bez aditiva, na taj način Kelsey ne mora brinuti oko kuhanja u dane kad ima drugih obaveza.

DOBRO JE ZNATI Odličan vodič za zamrzavanje hrane: Evo kako pohraniti voće, povrće, meso, juhe, variva...

Da bi uvijek imala sve spremno za obrok, ima i zalihu hrane koju ne uzgajaju, primjerice tjestenine i riže. Naime, udaljeni su oko 40 minuta vožnje od supermarketa, pa i na taj način štedi vrijeme, jer ovako tek svaka dva tjedna mora u kupovinu.

@fiveacrefarm Replying to @Kelly Neely #homestead #homesteader #canner #homecanning #growyourownfood #dehydratedfood #preptok #prepper #gardener #gardentok #cannersoftiktok #stockyourshelves #foodsecurity #pressurecanning #waterbathcanning #farmtok #shtfprepper #faq #fyp ♬ original sound - Five Acre Farm

- Pokušavam iskoristiti svaki dio hrane koji je moguće. Tako rajčice čuvam na nekoliko različitih načina – kaže. Dehidrira ih, pa pravi prah koji se može dodavati jelima, a u smočnici ima gotov umak od rajčice te nasjeckane rajčice u konzervi.

KONKRETNI SAVJETI Ako ih pravilno čuvate jagode mogu trajati i do šest mjeseci

Kako je to puno hrane, Kelsey povremeno obavlja i inventuru, kako bi znala s čime raspolaže i pregledala je li se nešto pokvarilo. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako je Kelsey organizirala smočnicu

- Za to je potrebno puno vremena, pa se često fokusiram na jednu stvar. Dakle, jednog dana ću pobrati sve paprike i sačuvati ih. Sljedeći dan ću to napraviti s rajčicama i tako dalje – pojašnjava. Dodaje kako se cijela obitelj trudi da budu zero waste, tako da se ostaci hrane daju kokošima ili se koriste u pripremi obroka za smočnicu. 

POGLEDAJTE VIDEO: U KUĆI POZNATE INFLUENCERICE SLAVICE DE JONG

Idi na 24sata

Komentari 26

  • morioni 05.09.2022.

    Mene zanima kad pravi inventuru; jedan dan probaca papriku, drugi rajčicu..... stakkenke se ne smiju otvarati, probavati  i zatvarati, kad diđe zraka, sve se pokvari. No, to nije neka novost, tako se i radilo, samo, ne kuha se gulaš i grah, nego se konzarvira povrće!

  • julijana61 03.09.2022.

    Žena sama uzgaja svoju hranu i logičnom je da višak koji kroz ljeto ne pojedu,spremi za zimu...Ništa loše tu ne vidim,a da ne pričam kolika joj je financiska ušteda na svemu tome.....Iz prve ruke vam mogu reći da kod nas postoji masa ljudi koji ako žele doručkovati nareske trče u trgovinu po 10-20 da salame, pa evo ih i ka treba ručak kuhati...pa evo ih po nareske kad treba večerati, prestrasno,kakva neorganiziranost....a da ne pričam nedjeljom u 13h kad se trgovina zatvara ,velike dame ubrzavaju i čude se uvrijeđeno,kako nema" grincajga"a one juhu moraju kuhati.....bilo bi dobro da se takvi ugledajte na ovu ženu...

  • negoidiz 02.09.2022.

    dakako, oni lijeni i nesposobni se izrugivaju sa ovom metodom, ne zato jer ne valja već da bi umirili svoju savjest i spoznaju o nesposobnosti samostalnog življenja. sve rase u marketima, to je njihova filozofija.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare