Peciva su neodoljiva uz još bolje namaze, a donosimo ukusni recept za domaći namaz od pistacije. Treba vam 120 grama očišćenih pistacija, 140 g šećera u prahu, 1/4 žličice soli, 1 vanilin šećer, 60 mililitara ulja i 60 mililitara vode.
Pistacije prethodno očistite pa ih prelijte vrelom vodom i pustite da odstoje 10 minuta. Oljuštite kožicu s pistacije i ostavite da se osuše. Stavite ih u blender pa blendajte od pet do deset minuta dok ne dobijete kremoznu smjesu. U to dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i sol.
Izmiješajte pa malo po malo dodavajte ulje. Sve to radite u blenderu. Nakon što se smjesa ohladi i kad je izvadite iz blendera, brzo će se stvrdnuti. Ako nije pogodna za mazanje, dodajte joj vode. Namaz čuvajte u staklenci u hladnjaku, a ako je vani, može stajati tjedan dana.
Namažite ovaj sjajan namaz od pistacije na omiljeno pecivo. Idealan je za kroasan koji ste donijeli iz pekarnice ili još bolje - pripremili ste ga sami.
POSJETILI SMO KUĆU POPULARNE YOUTUBERICE: