To je to što me zanima!

Evo kako napraviti svilenkasto glatki pire krumpir svaki put

Novozelandski chef Andy Hearnden podijelio je u videu iznenađujući način kako lako možete napraviti kremasti krumpir pire bez grudica. Vrlo je jednostavno
Vidi originalni članak

- Ovako svaki put napravim svilenkasto glatki pire - započeo je kuhar pod nadimkom Andy Cook u svom videu na TikToku. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegov prvi savjet je 'nemojte guliti krumpir', umjesto toga prođite nožem po sredini krumpira. Zarezane krumpire zatim treba staviti u hladnu vodu – ne vruću – i dodati sol prije stavljanja na vatru.

- Kad krumpir omekša, ocijedite ga i ostavite da se kuha na pari nekoliko minuta - dodao je. 

Kuhar je demonstrirao kako se treba oguliti krumpir, prelazeći na sljedeći korak.

@andy_cooks Silky smooth mash 🥔 every time. #cooking #food #dinner #potato #fyp #foodtiktok ♬ fukumean - Gunna

- Upotrijebite mouli gnječilicu umjesto obične ručne gnječilice -  savjetovao je kuhar. I dodao: 'To će pire učiniti konzistentnijim'.

Podijelivši svoj treći savjet – premda je neobavezan - kuhar je preporučio korištenje sita za 'protiskivanje krumpira'.

IZBJEGNITE ŠTETU 13 stvari koje ne biste smjeli držati blizu pećnice i štednjaka

Objasnio je kako ćete na taj način osigurati da 'nema šanse za bilo kakve grudice', ali kod kuće se obično preskoči ovaj korak.

- Obavezno umiješajte maslac i mlijeko, i to vruće - rekao je kuhar Andy Cook. I dodao: 'Ako su hladni, samo stisnu krumpir'.

Dodavši još soli i začina kremastom pireu, poslužio je na tanjure svoj izuzetno svilenkasto glatki pire.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mars7 27.12.2024.

    Super

  • P S l H O G I N E K O L O G 27.12.2024.

    Takav krumpir dobije se i normalnom pripremom, kuhanjem na kockice...

Komentiraj...
Vidi sve komentare