To je to što me zanima!

Vrbovečka pera: 'Receptura se prenosi s koljena na koljeno'

Dobivanjem znaka zaštite proizvoda na razini EU, Vrbovečka pera postat će prvi proizvod u Hrvatskoj koji nosi oblik zaštite Zajamčeno tradicionalni specijalitet, kažu u Turističkoj zajednici grada Vrbovca
Vidi originalni članak

Vrbovečka pera ima dugu tradiciju proizvodnje, a njena receptura prenosi se s koljena na koljeno. Pisanih izvora o tome je malo, međutim postoji usmena predaja od žena koje pripremaju tradicionalna jela na manifestaciji 'Kaj su jeli naši stari', zahvaljujući kojoj se recept i sačuvao. Na prvoj takvoj manifestaciji u Vrbovcu, davne 1981. godine, upravo je pera pripremljena tradicionalnim načinom, a pripremile su je žene iz udruge žena, odnijela pobjedu u kategoriji desert, kažu su u Turističkoj zajednici grada Vrbovca.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare